Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Liity sisäpiiriin
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Mitä nopea ihonhoito aamulla pitää sisällään
5.9.2022 11:58

Kiireisinä ja aikaisina aamuina sitä etsii kaikkea missä voisi säästää aikaa. Tuttu tunne? Aamulla pitää saada niin monta asiaa tehtyä kuten lapset saada kouluun, käyttää koira ulkona, laittautua ja tehdä mahdollisesti lumityöt. Onko siis ihmekään jos jostain haluaa nipistää ja antaa itselleen muutaman minuutin aikaa nukkua pitempään. Näinä aamuina ihonhoito voi olla juuri se mistä nipistetään ajassa. Kerron kuitenkin sinulle minun aamu rutiinin, joka ei vie ajassa kuin juuri sen muutaman minuutin.

Olethan jo liittynyt mukaan sisäpiiriini? Mukaan pääset oikealta kohdasta "Liity sisäpiiriin"

Mitä aamuinen ihonhoito tulisi sisältää?

Ensisijaisesti tärkeintä on ihon puhdistaminen. Yön aikana iho puhdistuu ja uusiutuu tehokkaasti, jolloin iholla saattaa olla tunkkainen olo. Puhumattakaan siitä yöllisestä kuolasta joka on valunut pitkin poskia.. Jotta emme saa epäpuhtauksia ja toisaalta saamme kaiken hyödyn irti iholle laitettavista hoitotuotteista, kannattaa iho puhdistaa myös aamuisin. Kuitenkin haluamme ihon olevan luontaisesti vahvassa kunnossa, joten liika peseminenkään ei ole hyvästä. Jatka lukemista, niin kerron alempana kuinka vältyt siltä.

Seuraava vaihe on ihon pitäminen vahvana ja terveenä. Eli siis niiden hoitotuotteiden käyttäminen jotka ovat juuri sinun ihollesi parhaita. Onni on, että sinun ei välttämättä tarvitse aamuisin käyttää kaikkia tehoseerumeita ja hoitovoiteita, joiden levittäminen kiireisenä aamuna vie aikaa. Riippuen tuotteesta ja ihonhoidon tavoitteista, vain pakolliset tuotteet aamulla riittää. Esimerkiksi se kosteusvoide riittää aamuisin ja seerumit voit jättää iltaan. Kuten ylempänä mainitsin, yölllä iho uudistuu tekokkaasti ja siksi täsmätuotteiden laittaminen on tärkeintä iltaisin. Yöllä niiden teho korostuu jopa 60%.

Viimeinen vaihe on ihon suojaaminen. Tämä kannattaa tehdä joka päivä jos haluat pitää terveen ihon myös jatkossa tai välttää nykyisten iho-ongelmien pahenemista.

Miten siis hoidan ihoani aamuisin?

Lähdetään liikkeelle ihon puhdistamisesta. Koska haluamme, että iho pysyy vahvana luonnostaan, ei meidän kannata pestä sieltä sen omia hyviä ominaisuuksia pois kaksi kertaa päivässä. Jos iho pestään varsinkin vahvalla puhdistusaineella sen pH arvot heittää. Myös ihon suojaava kerros voi rikkoutua, jolloin esimerkiksi akneihoon pääsee lisää bakteereita ilmasta. Eli ajansäästön ja ihosi säästämisen kannalta nopea kasvojen peseminen pelkälllä vedellä on ihan riittävä.

Aamulla ihon hoitamisen kannalta suosittelen kasvovettä, joka suihkutetaan suoraan pullosta iholle. Näin et hukkaa hyvää kasvovettä vanulappuihin ja iho jää kosteaksi. Tämän jälkeen laitettava seerumi ja / tai voide useimmiten lukitsee kosteuden suoraan ihoosi. Riippuen ihostasi aamulla voi riittää pelkän tehoseerumin laitto iholle. Tämä on yleensä todella kätevää aamuisin, sillä kevyet seerumit imeytyvät ihoon super nopeasti, jonka jälkeen iholle on helppo ja nopea levittää meikki. Mutta voit hyvin myös levittää pelkän kasvovoiteen, joka ravitsee ihosi tarpeita.

Ihon suojaaminen on viimeinen steppi aamuiseen ihonhoitoon. Iho kannattaa suojata päivittäin UVA ja UVB merkityllä aurinkosuojalla. Tämä yhdistelmä auttaa ehkäisemään ihon tuhoutumista muiltakin kuin auringon säteiltä. Esimerkiksi siniseltä valolta, joka ikäännyttää ihoa. Tämän vuoksi ihon suojaaminen olisi hyvä tehdä vuoden jokaisena päivänä myös Suomessa.

Näin valitset - fysikaalinen vai kemiallinen aurinkosuoja

Aamuiseen ihonhoitorutiinin ei tarvitse mennä paljon aikaa. Toki jos aikaa on, niin suosittelen ottamaan sen itsesi hemmotteluna ihan rauhassa. Kuitenkin ihon huuhtelemiseen vedellä, kasvoveden suihkauttaminen iholle, seerumin / voiteen levitys sekä UV-suojan levitys ei vie montaa minuuttia. Kun kaikki tarvittava on heti käsiesi ulottuvilla on ihonhoito nopeaa ja mieluisaa. Eikä sen tarvitse sisältää 10 erilaista tuotetta ja steppiä. Pärjäät todennäköisesti hyvin jo 2-3 tuotteella.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy