Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Liity sisäpiiriin
Takaisin blogin etusivulle
Arvet
Tuoreiden arpien 3 tärkeintä hoitoelementtiä
2.2.2022 14:15

Arpien hoito ja varsinkin niiden ennaltaehkäisy on työssäni yksi mielenkiintoisempia asioita. Olen huomannut, että arpien hoidolla tarkoitetaan usein vain sitä, että kuinka arvesta saadaan vaalea. Mutta tämä ei minusta ole arpien hoitamista pois vaan niiden hoitamista yleisesti. Arvet kyllä vaalenevat ilman hoitoakin. Mutta jos on tarkoitus, että ruhjeesta ei jäisi arpea ollenkaan tai vanhasta arvesta halutaan päästä eroon, on se aivan eri asia ja vaatii enemmän kuin vain aikaa. Ja tulos on myöskin aivan eri laatua.

Voiko arvista päästä eroon tai voiko syntyneestä ruhjeesta olla tulematta arpi?

Vastaus on lyhyt. Kyllä voi. Toki riippuu arvesta, mutta niitä voidaan hyvin pitkälle myös poistaa vaikka ne olisivat vanhoja. Vähintäänkin niiden ulkonäköä voidaan muuttaa radikaalisti normaalimman ihon näköiseksi. Omasta kokemuksesta ja mitä olen muilta ammattilaisilta nähnyt, arpia voidaan häivyttää niin paljon että ne käytännössä poistuvat. Tämä ei tule kuitenkaan itsestään vaan vaatii päivittäistä hoitamista ja intensiivisiä hoitoja myös ammattilaiselta. Kuitenkin se on täysin mahdollista. Iho on siinä mielessa upea elin!

Entä jos ihoon on syntynyt ruhje kuten esimerkiksi palovamma tai haava, voiko niitä hoitaa niin ettei niistä jää arpea? Taas riippuu kuinka syvästä ruhjeesta on kyse, mutta olen silti sitä mieltä, että hyvin moneen ruhjeeseen voi vaikuttaa niin ettei siitä jää jälkeä. Tällöin arven hoitaminen alkaa jo silloin kun iholla on ruhje ja rupivaihe. Tämä siksi, että meidän ei tarvitsisi toivon mukaan tehdä niin isoa työtä arven poistamiseksi, koska olemme tehneet alusta asti hyvän työn uuden terveen ihon luomiseksi ruhjeen tilalle.

3 hoitoelementtiä arven hoidossa

  • Ihon vahvistaminen ja varmistus siitä, että se luo uutta tervettä ihoa tehokkaasti ruhjeen parantuessa. Tässä tapauksessa tarkoitan A-vitamiinia. Se kiihdyttää solujen uusimista ja vahvistaa ihoa. Tämän lisäksi kannattaa käyttää myös C-vitamiinia samojen ominaisuuksien takia, mutta se myös tuntuu vaalentavan punaista arpea nopeammin.

  • Ruhje kohta tarvitsee kollageenia ja elastiinia. Jotta sitä saadaan tehostetusti vaurioituneelle alueelle, tarvitaan usein ammattilaisen apua. Varsinkin jos kyseessä on syvempi ruhje. Hoitoja joita suosittelen on neulaus ja valoimpulssi. Ne edistävät elastiinin ja kollageenin tuotantoa sekä vahvistavat ihoa. Neulauksen etu on myös, että sen jälkeen laitettavat tuotteet menevät syvemmälle ihoon vaikuttamaan. Kotona tehtävä neulaus auttaa hyvin pinnallisiin arpiin ja siinäkin suosittelen käyttämään hyviä A- ja C-vitamiini tuotteita heti neulauksen jälkeen, jotta saat parhaimman hyödyn.

Lue lisää neulauksesta Mikroneulaus kotona, miksi en saa tuloksia

  • Ihon stimuloiminen. Jotta vaurioitunut iho saa ravintoaineita ja jaksaa korjata itseään tehokkaasti, on iholle hyvä tehdä kevyttä hierontaa ruhjeen ympäriltä. Varo kuitenkin venyttämästä ihoa tai koskemasta itse ruhjeeseen. Kevyellä hieronnalla tarkoitan hyvin kevyttä hierontaa kuten esimerkiksi sivelyjä.

Iho on älykäs elin ja siksi sitä auttamalla voidaan saada upeita tuloksia arpien hoidossa ja ehkäisyssä. Hyvä kotihoito joka sisältää A- ja C-vitamiinia käytettynä aamuin illoin, takaa ruhjeen paranemisen tehokkaasti jättäen mahdollisimman vähän arpikudosta. Kollageenin ja elastiinin tuotannon boostaaminen neulauksella tai valoimpulssilla auttavat ihoa parantumaan lähes täydellisesti ellei jopa kokonaan. Joten haluan, että unohdat "aika parantaa" ilmauksen tässä asiassa ja vaadi enemmän, koska se on mahdollista!

Katso tulokseni arven hoidosta näillä vitamiineilla ja valoimpulssilla saatuna.

Ennen ja jälkeen kuvat

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy