Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Liity sisäpiiriin
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Voiko joulusuklaa aiheuttaa finnejä?
1.4.2022 12:40

Joulusuklaat, joilta ei voi välttyä, voi joskus aiheuttaa inhottavia finnejä. Mistä se johtuu ja voiko niitä jotenkin ehkäistä tulemasta?

Voiko suklaa aiheuttaa finnejä?

Tämä ainainen kysymys, jolle ei ole täysin tieteellistä näyttöä, sillä suklaa ei aiheuta kaikille finnejä. Olen kuitenkin sitä mieltä, niin kuin varmasti moni muukin, että kyllä suklaa voi aiheuttaa näppyjä joillekin. Ja se on ärsyttävää, kun nauttii herkuista ja se niin sanotusti kostautuu muutama päivää myöhemmin kipeinä finneinä. Kuitenkin koen, että tämä toteutuu yleensä sellaisilla ihoilla, jotka ovat jo valmiiksi alttiita epäpuhtauksille. Tai jos on muutenkin tullut syötyä tavallista poikkeavammin kuten jouluna usein on tapana.

Lue myös: Kuinka saada täydellinen iho viikossa

Mistä johtuu, että suklaa aiheuttaa joillekin finnejä?

Rakastan maitosuklaata. En varmaan ole vielä koskaan maistanut maitosuklaata joka ei olisi ollut hyvää. Kuitenkin maitosuklaa on mielestäni se pahin finnien aiheuttaja, sillä siinä on eniten sokeria sekä maitoa. Nämä molemmat saattavat aiheuttaa kehossa tulehdusta ja jos iho on valmiiksi altis finneille, se todennäköisesti luo niitä lisää. Myöskin maitosuklaasta puuttuu tumman suklaan hyöty eli antioksidantit, jotka suojaavat kehoa kaikelta ulkoiselta "pahalta".

Maitosuklaassa kun on sokeria enemmän kuin tummassa suklaassa ja sitten kun se on niiiin hyvää, sitä tulee monesti syötyä aika paljon lyhyessä ajassa. Ainakin minulla käy niin. Ei mene kuin päivä ja suklaalevy on syöty. Kun ajattelee sehän on aika paljon kerralla. Ja jouluna, kun tulee syötyä muutenkin kaikkea hyvää laatikoista, rasvaiseen kinkkuun niin kehon tulehdustila vaan kohoaa entisestään.

Miten siis ehkäistä jouluna suklaafinnit?

Jos haluat ehkäistä finnejä, niin syö niitä kohtuudella. Huomioi myös muu ruokailu, että se olisi säännöllistä ja monipuolista. Älä siis unohda kasviksia ja kuituja. Kuitu peruuttaa höttöhiilareiden vaikutuksen (tulehdustilan). Säännöllisyys auttaa herkkuhimoon, kun ei ole kiljuva nälkä jolloin suklaa alkaa huutaa nimeäsi.

Jos käykin niin, että finnit tulevat ja uuden vuoden juhlat lähestyy, niin kuori ihosi hellästi ja laita finnikohtiin puhdistava kasvonaamio. Itse olen tykästynyt Environ:in Purifying Anti-Pollution Masque naamioon. Sen alle et tarvitse kuorintaa, sillä naamio kuorii hellästi, rauhoittaa ihon sekä tulehdukset tehokkaasti.

Jouluna syödyt suklaat siis voivat aiheuttaa finnejä. Jos ihosi on yleensä puhdas epäpuhtauksista, on todennäköistä, että säästyt näpyiltä. Mutta toisille niitä voi tulla, onneksi niitä voi hieman ehkäistä. Toisaalta joulu on kerran vuodessa, joten kannattaa nauttia siitä ja finnit kyllä häviävät ajan kanssa.

Haluatko saada muistutuksen uusimmista blogiteksteistä ja lisävinkit ihonhoitoon?

Liity sisäpiiriin ja saat säännöllisesti positiivisen sisäpiirin viestin, joka motivoi sinua ihonhoidossa. Liittymään pääset oikealla olevasta "Liity sisäpiiriin" painikkeesta.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy