Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Liity sisäpiiriin
Takaisin blogin etusivulle
Akne
3 asiaa kuinka stressi vaikuttaa akneen
8.17.2021 11:31

Niin nuoren aknen hoidossa kuin keski-iän aknen hoidossa yksi ja sama tekijä pahentaa aknea. Sehän on stressi.

Meistä monella on stressiä oli syynä sitten työt, koulu, kiireinen arki tai ihan vaan se oma iho. Epätasainen iho esimerkiksi esiintymistilaisuudessa voi aiheuttaa kovaa painetta ja jännitystä. Stressi ei välttämättä tule negatiivisista asioista vaan se voi tulla kiireisestä arjesta. Saatat rakastaa työtäsi, mutta se on hektistä tai et osaa sivuuttaa työasioita vapaa-ajalla. Vapaa-ajalla saatat olla menossa koko ajan päätä pahkaa jonnekkin suuntaan, jolloin et saa tarpeeksi lepoa. Käydään läpi mitkä asiat stressissä pahentaa aknea, jotta tiedät sen vaikutukset akneen. Kun alat hoitamaan stressiä alkaa aknekin kuin itsestään tasoittua.

Olen tehnyt Instagramiin videon kuinka stressi vaikuttaa ihoon yleisesti.

  • Stressi aiheuttaa kehossa erilaisia oireita, kuten vatsanväänteitä, väsymystä, finnejä, unettomuutta.. Kehomme on kokonaisuus ja esimerkiksi stressivatsa voi huonontaa aknea. Jos jännität vatsallasi eli vatsa on löysällä jatkuvasti, ei ihosikaan saa ravintoaineita tai vitamiineja, sillä vatsasi ei ehdi kerätä ruuasta saatuja hyviä aineita keholle vietäväksi. Tällöin mieti miksi stressaat ja ensisijaisesti rauhoita vatsan toiminta. Aknen yksi parantaja tekijöistä on A-vitamiini, jota voi lisätä paikallisesti iholle, mutta on tärkeää, että saat sitä myös ruuasta. Itse olen vatsalla jännittäjä ja maitohappobakteeri on auttanut, kun tiedän että on tulossa jonkin jännittävä asia. Huom. en sen tarkemmin tiedä maitohappobakteereista, se on vain oma kokemukseni.

  • Kehosi voi olla stressissä myös kovasta treenaamisesta vaikka et kokisi sitä henkisesti raskaana. Tällöin androgeenit villiintyvät, joka on aknen yksi pahentaja hormoni. Monesti esim. painonnostajilla tai tavoitteellisesti treenaavilla voi olla iho-ongelmia. Anna kehollesi kunnon lepopäiviä ja kysy ammattilaiselta apua treenin jaksottamiseen, jos siltä tuntuu.

  • Kun stressaat se pitää yllä kehossasi tulehdustilaa. Se ei tietenkään ole toivottua. Tällöin on hankala päästä iholla olevasta tulehduksesta eroon, kun sitä on muuallakin kehossa.

Olen nähnyt työssäni usein stressin aiheuttamat finnit. Ei turhaan sanota, että kauneushoitolaan tullessa tullaan kuin terapeutille. Siinä on helppo ulkopuolisena huomata jos jollain on stressiä, kun hoitopenkkiinkin lysähdetään ja saadaan tulla hengähtämään. Varmasti meistä jokaisen kannattaa muunkin hyvinvoinnin kannalta pysähtyä hetkeksi miettimään onko sitä stressiä arjessa, oli se sitten positiivista tai negatiivista. Ja tietysti, että mitä sille voisi tehdä. Voit aloittaa esimerkiksi itsesi hemmottelulla, ottamalla omaa aikaa hoitaa sitä ihoa. Yksi päivä viikosta jolloin kuorit ihosi tai laitat naamion, hoidat kynnet tai mitä ikinä! Se on sun aikaa!

Voit myös liittyä sisäpiiriini, jolloin saat viikoittain ihonhoitoon liittyvän viikkokirjeen, jotta muistat ottaa itsellesi omaa aikaa. Liity mukaan oikealta kohdasta "Liity sisäpiiriin".

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy