Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Mitä jos tekisit nämä tärkeimmät pointit aknen hoidossa?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Miten elämäsi muuttuisi jos ihosi olisi kirkas, tasainen eikä ainakaan kipeä finneistä?

Jännittäisikö sinua vähemmän sosiaaliset tilanteet ja hehkuisit itsevarmuutta? Mitkä siis ovat aknen hoidossa ne tärkeimmät asiat huomioida?

Kun mietitään aknen hoidon tärkeimpiä elementtejä, joutuu valintoja tehdä iän mukaan, omien taustojen ja elintapojen mukaisesti. Esimerkiksi nuoren aknen hoito on erilaista kuin keski-ikäisen, sillä ihot ovat hyvin erilaisia näissä ikäryhmissä. Kuitenkin aknella on omat tekijät, jotka voivat pahentaa sen kuntoa tai auttaa parantamaan sitä. Kun eliminoidaan nämä tietyt asiat, tulet väistämättä saamaan tuloksia.

Olen muuten juuri ottanut hoitolani palveluvalikoimaan akneihon etäkonsultaation. Se käydään videopuhelun muodossa ja autan sinua ymmärtämään akneasi paremmin, mikä sitä aiheuttaa, mitä sinun tulisi jatkossa tehdä ja minkälaisilla tuotteilla. Saat lopuksi kotihoito-ohjeet kirjallisena sähköpostiin, josta voit aloittaa selkeästi ihonhoitomatkan kohti terveempää ihoa. Klikkaat vaan oikealta yläkulmasta valikon auki ja paina kohdasta "Varaa aika".

Huomioi nämä ihonhoidossa

  • Ihon pH-arvo tulisi olla 5,5 naisilla ja miehillä vähän happamampi. Jos ihon pH järkkyy sen suojakerroin ei toimi. Tällöin ihosi on altis kaikelle ja esimerkiksi ilmansaasteet pahentavat tällöin aknea. Ihon pH-arvo järkkyy liian rajuista puhdistuksista. Kun taas palautamme ihon pH:n normaaliksi, pääsee iho normaalitilaan ja pystyy toimimaan niin sanotusti oikein. Ole siis tarkkana varsinkin jos sinulla alkaa olemaan ikäää ja huomaat muitakin ikääntymisen merkkejä. Tällöin ihosi kaipaa hellävaraista hoitamista.

  • Tarkista hormonitoiminta. Monet naiset käyttävät jotakin hormonivalmistetta, jonka käytöstä iholle voi syntyä akne. Niin kauan kun kehosi hormonit ovat sekaisin, ei akne todennäköisesti parane kokonaan. Kirjoitin kuitenkin ensihätään tällaisiin tilanteisiin oman blogitekstin. Kerron kirjoituksessa 3 syytä miksi haluat hoitaa hormoniaknea ulkoisesti. Kun hormonit ovat "sekaisin" ja ne tuovat aknen, voimme erilaisilla hoidoilla ja kotihoidolla ennaltaehkäistä hyvinkin niitä isoja ihon alaisia paukamia. Olen huomannut, että hirmu hyvä täsmähoito näihin on valoimpulssi eli IPL. IPL kohdistettuna nimenomaan aknen hoitoon vie tämän paukaman huomattavasti nopeammin pois, jolloin niitä superarpia ei ehdi syntyä. Toki tämäkin hoito täytyy antaa hyvissä ajoin, jotta arpea ei tule.

  • Iho tukkiutuu, jolloin tali ei pääse virtaamaan normaalisti. Kun pidämme huolen, että tali pääsee kulkemaan vapaasti se ei tuki huokosia ja synnytä tulehdusta. Ihon tukkeutumisella tarkoitan ihohuokosiin kertyviä ihosoluja. Säännöllisellä kuorinnalla estät tämän ja annat ihon hengittää vapaasti. Hyvä esimerkki on jos ihossa on mustapäitä ja kun sitä ei saada pois tukkimasta huokosta, siihen saattaa kehittyä todella äkäinen finni. Vain siksi, että se huokonen oli tukossa.

Näillä eri menetelmillä ja huomioilla aknea hoidettaessa olemme saaneet asiakkaiden ihoille hyviä tuloksia. Akne on usein hyvin henkilökohtainen, sillä siihen vaikuttaa moni asia. Kuitenkin sen pahentumiseen eli myöskin parantumiseen vaikuttaa yllä mainitut asiat.  Liity sisäpiiriini, jossa ihonhoito on ihanaa, itsensä hemmottelua unohtamatta! Saat ilmaisen oppaan jonka avulla pääset lähemmäksi täydellistä ihoa jo viikossa!

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy