Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ruusufinni
Mitä jos voisit rauhoittaa ruusufinnin?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Mitäs jos voisit omilla teoilla ehkäistä ihoa reagoimasta, kuten lehahtamalla paloauton punaiseksi?

Olisiko arki helpompaa ilman ihon peittelyä? Mahdolliset kuumotukset iholla ja märkäpäät häviäisivät ja jäljelle jäisi epätasaisen ihon sijaan sileä, normaali iho?

Ehkä sinulla on ollut ruusufinni jonkin aikaa, tiedät jo varmasti jotain sen hoidosta. Jos se on sinulle uusi asia tai juuri todettu, niin tässä kirjoituksessa käydään läpi menetelmiä, joilla on positiivinen vaikutus ruusufinnin ihon hoidossa. Jos olet jo saanut ohjeet sen hoitoon niin sitten ainakin saat hyvän muistutuksen ja uskallanpa väittää, että ehkä opit myös jotain uutta.

Mikä on ruusufinni?

Käydään lyhyesti läpi mitä se edes on. Ruusufinni on ihon tulehduksellinen ihosairaus. Se näkyy iholta punakkuutena eli couperosana, siinä voi olla näkyviä verisuonia eli teleangiektasiaa. Ihon pinta on epätasaista ja siinä saattaa olla finnin näköisiä märkäpäitä. Miehillä ruusufinni voi ilmetä fyymana, joka yleensä näkyy nenällä niin sanottuna perunanenänä.

Olen tehnyt hyödyllisen videon mitä kuorintaa ET halua käyttää jos ihollasi on couperosa. Voit katsoa sen tästä.

Miten voin rauhoittaa ruusufinnin?

Kotihoidossa tärkeimmät asiat muistaa on kevyt puhdistus. Älä käytä siis liian rajuja puhdistustuotteita. Toinen erittäin tärkeä on suojata iho. Aurinkosuoja on äärimmäisen hyvä muistaa, mutta huomioi ihon suojaaminen myös kylmältä viimalta, pakkaselta ja kuumalta saunalta. Talvella voit nostaa kaulahuivia kasvojen suojaksi ja laittaa pipon syvälle päähän. Eikä kukaan näe mahdollista punotusta.

Ruusufinnin oireiluun kuuluu ihon lehahtaminen punaiseksi erilaisissa tilanteissa. Sosiaaliset tilanteet ovat yksi niitä missä ihonhoidon ammattilainen ei voi täysin auttaa. Voimme vahvistaa ihoa ja lievittää sen yleistä punoitusta, mutta emme voi kuitenkaan estää ihoa punastumasta. Ihon vahvistaminen esimerkiksi A-vitamiinilla auttaa, koska iho on sen jälkeen vahva eikä niin reaktioherkkä.

Muista myös, että ruokavalio ja stressi vaikuttavat ruusufinnin pahenemiseen. Alkoholi ja kovat mausteet kiihdyttävät muutenkin verenkiertoa, joten ihon punakkuus yltyy näistä entistä herkemmin. Olen huomannut muutamassa asiakkaassani, että stressi vaikeuttaa näiden oireiden helpottamista. Ja se stressi saattaa tulla vain kasvojen punoituksesta ja siitä, kun miettii että taasko ne punottaa kaikkien nähden.

Mutta mikä sitten auttaa ihon punaisuuteen?

Minun lempiainesosa tähän on C-vitamiini. Sitä on monesti tuotteissa joilla halutaan kirkastaa ihoa. Nämä tuotteet mielletään usein pigmenttiselle iholle. Kuitenkin C-vitamiinin puutos ihossa aiheuttaa verisuonien heikentymistä. Tällöin verisuoni ei jaksa toimia normaalisti ja tuloksena on laajentunut verisuoni jonka näet kasvoilla koko ajan.

Kauneushoitolani hoidot ruusufinnin hoidossa

Ruusufinni on haastava hoitaa, koska sen aiheuttajia ei tunneta tarkasti. Perinnöllinen alttius voi olla yksi tekijä. En pysty hoitamaan sitä kokonaan pois hoidoilla, mutta voin auttaa sen oireiden taltuttamisessa ja niiden tulokset määräytyy paljon myös asiakkaan kotihoidosta. Itse käytän näitä hoitoja asiakkailleni (mielellään talviaikaan eikä kesäisin):

  • Valoimpulssi
  • Maitohappokuorinta

Valoimpulssi keskittyy lähinnä verisuonten poistamiseen sekä punotuksen häivyttämiseen. Olen silti saanut hyviä tuloksia myös ihon epätasaisuuden hoitamisessa valoimpulssilla.

Maitohappokuorinta tehdään yleensä nopeammalla tahdilla ja useampia kertoja. Asiakas voi tehdä sen myös kotona säännöllisesti jos niin haluaa. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää A-vitamiinivoidetta vähintään muutaman viikon ajan ennen hoitoon tulemista. Tällöin iho on vahvistunut ennen kuorintaa ja epämukava tunne kuorinnasta on mahdollisimman pieni. Sekä näin saadaan hoidosta kaikki hyöty irti.

Ruusufinni on siis ikävä ja näkyvä iho-ongelma, jota ei kunnolla saada hoidettua pois iholta. Voimme kuitenkin jatkuvalla huolenpidolla minimoida sen aiheuttamat oireet jopa kokonaan pois (kyllä tämä ihmetyttää itseänikin, kun näen sen asiakkaiden ihosta). Tietysti oireet voivat palata milloin tahansa elämäntilanteesta ja vuodenajasta riippuen. Suosittelen ihon punotukseen iholle levitettävää C-vitamiinituotetta sekä hellävaraisia puhdistustuotteita ja aurinkosuojaa.

Joko kuulut sisäpiiriini? Liittymällä mukaan saat aina muistutuksen uusimmasta blogitekstistä sekä ihonhoitovinkit. Mukaan pääset oikealta kohdasta "Liity sisäpiiriin".

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy