Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Onko aknesta eroon pääseminen mahdotonta? Osa 3
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Tämä on viimeinen osa haastattelua Laurenin kanssa. Tällä kertaa käydään läpi miksi A-vitamiini voide on niin hyvä aknen ja epäpuhtaan ihon hoidossa. Sekä saat vastauksen kysymykseen voiko aknearvet saada vaaleammaksi samalla kun hoidat vasta aknea.

Jos et ole vielä lukenut aikaisempia haastattelun osia niin käy lukemassa ne linkin takaa.

Akne jättää usein punertavia arpia kasvoille, jotka ymmärrettävästi haittaa niiden kantajaa.

Joskus kuitenkin niiden hoitaminen saattaa jopa pahentaa aknea ja siksi kannattaa pohtia niiden hoitamista syvemmin. Arpien hoitoon mainostetaan monia keinoja. Suosittelenkin aina asiakkailleni, että alkavat hoitaa mitä tahansa arpia HETI, kun mahdollista. Näin saatat välttää koko arven etkä joudu vuosien päästä (kun olet jo odottanut, että arpi vaalenee itsestään) käyttämään isompia keinoja arven poistamiseen.

Lauren antaa teille vastauksen kysymykseen "Voinko hoitaa arpia jo silloin, kun minulla on akne?"

-Kunpa voisin varmasti sanoa vastaukseen kyllä, mutta en voi. Kaikki hoidot arpien häivyttämiseen voi stimuloida tai jopa tuottaa epäpuhtauksia / finnejä. Tämän takia olisi hyvä ensin eliminoida tulehdus ja infektio. Kun tämä on tehty ajan kanssa kunnolla ja iho on normalisoitunut, voi alkaa keskittyä arpien hoitamiseen. Ihon tulisi pysyä hyvänä ilman finnejä noin kuusi kuukautta ennen kuin arpia aloitetaan hoitamaan.

-Tärkein neuvo mikä tulisi ymmärtää, kun on akne puhkeaa, sitä on alettava hoitaa heti. Ihoa ei saa myöskään kosketella, repiä siitä rupia tai yrittää tyhjentää finnejä. Näin vältät aiheuttamasta enemmän arpia. On olemassa hyviä tuotteita, joiden ainesosat auttavat ehkäisemään arpien syntyä.

Jos pustula (finni) täytyy tyhjentää, on se tehtävä erittäin varovasti. Voit kääntyä ihonhoidonammattilaisen puoleen tässä asiassa. Jos ihoon kohdistuu paljon painetta sitä tyhjätessä siihen syntyy helpommin arpi sekä mustelma.

Haluan täydentää vielä Laurenin vastausta arpien syntymisestä. Vaikka antaisit tulehtuneen finnin olla, varsinkin jos sinulla on todella iso ihonalainen patti (puhutaan kystisestä aknesta) niin itse patti voi ihon alla tehdä tuhoja kudokseen ylimääräisen paineen takia. Tämän takia voi jäädä arpia vaikka et koskisi ihoosi. Siksi on tärkeää, että hoidat aknea oikein ja hyvin alusta asti, jotta näitä patteja ei tulisi paljoa.

Miksi A-vitamiini on niin tärkeä ihon epäpuhtauksien ja finnien hoidossa?

-A-vitamiini on mielenkiintoinen ainesosa. Se on "älykäs" molekyyli, kun se on oikeassa muodossa tuotteessa. Ja tätä haluan painottaa. On olemassa monia merkkejä, jotka käyttävät A-vitamiinia, kuitenkin sen muoto ja määrä tuotteessa on tärkeää. Haluan mainita, että Environ oli pioneeri ja ensimmäinen yritys, joka teki tutkimustyötä ja kehitti tuloksia tuottavan Environ ihonhoitosarjan. Yli 25 vuotta A-vitamiinin käytön pioneerinä, heidät vieläkin tunnistetaan patentoidustaan A-vitamiinin step up- systeemistään yrityksenä, joka kattaa puhtaimman ja suurimman määrän A-vitamiinia mitä kosmeettisissa tuotteissa maailmanlaajuisesti saa olla.

-A-vitamiini on tärkeää aknen hoidossa, koska sen puutoksella ihossa, on suora linkki aknen muodostumiseen. Kun hoidamme juurisyytä (A-vitamiinin puutosta ihossa) me käännämme tilanteen ympäri. Sen takia aknen hoidossa menee aikaa. A-vitamiini on ainoa molekyyli, joka voi tehdä muutoksia solun DNA:ssa. Se varastoituu soluun ja siksi sitä on ihmisellä jo, kun se syntyy. Jos vuosien ajan emme palauta sitä ihoon, tyhjäämme tämän varaston. Aikuisikään mennessä (joillakin jo teini-ikään mennessä) tämä varasto on jo kokonaan käytetty. Tätä varastoa kuluttaa päivittäinen altistuminen ympäristölle ja UV-säteilylle.

Kun alamme täyttää tätä varastoa, se ottaa aikaa. Kun varastot saadaan täyteen, tästä aiheutuvat iho-ongelmat alkavat korjaantua.

-Maltti ja aika näyttävät tämän vitamiinin kauneuden pystyä tuottamaan terveitä soluja, tekemällä muutoksia ihon alimman kerroksen solujen DNA:han. Tämä vaikuttaa ihon luontaiseen immuuniin, pH, mikro-organismien bakteeri toimintaan, kosteuspitoisuuteen ihossa jne.

Ja näin päättyy haastattelu ihanan Laurenin kanssa. Niin kuin taisin ensimmäisessä osassa sanoa niin puhumme Laurenin kanssa hyvinkin tieteellisesti. Tämä ei välttämättä kiinnosta kaikkia, mutta olen huomannut, että asiakkaani kaipaavat aina perin pohjaista selitystä miksi juuri tämä auttaa heitä. Varsinkin kun asiakas on kokeillut jo "kaiken" ja haluaa jo tuloksia, mutta usko on jo mennyt. Tiedätkö sinäkin tämän tunteen?

PS.Jos et ole vielä liittynyt sisäpiiriini niin mukaan pääset liittymään oikeasta reunasta. Saat sähköpostilla viikkokirjeen, jotta et missaa näitä blogikirjoituksia. Mutta jaan siellä myös ihonhoitovinkkejä!

Toivottavasti sait lisää uutta tietoa aknesta ja sen hoitamisesta. Sekä ymmärrystä siitä miksi joillakin on akne. Tiedän, että aknearpien kanssa eläminen on vaikeaa, kun niitä joutuu ehkä piilotella joka päivä. Mutta onneksi pystyt itse vaikuttamaan niiden syntymiseen ja tiedät, että kun hoidat aknen ensin tehokkaasti, pääset sitä nopeammin hoitamaan arpia.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy