Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Teetkö jo nämä asiat helpottaaksesi maskien tuomaa aknea?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.
Maskne eli siis maski akne

Nykyään, kun pidämme maskeja kasvoilla pitkiäkin aikoja, niin iho tulee reagoimaan tällaiseen muutokseen. Hyvä juttu on se, että sitä ei monikaan näe, sillä se jää piiloon maskin taakse. Silti se voi häiritä omaa silmää, jolloin alkaa miettiä mitä sille olisi tehtävissä. Maskin tuomaa aknea näkee minusta enemmän sellaisilla henkilöillä, joilla iho on suht hyvässä kunnossa muutoin. Tai on jo päässut eroon aknesta, mutta se on puhjennut uudestaan maskialueelle. Toki jos sinulla on jo akne, niin se voi pahentua. Siksi haluankin jakaa tässä kirjoituksessa sinulle muutaman keinon millä masknen hoito kotona onnistuu.

Olen tehnyt aiheesta myös hyödyllisen instagram videon. Voit katsoa sen täältä.

Ihon vahvistaminen

Pidä iho vahvana, jotta se ei reagoi helposti. Suosi tuotteita kuten hoitovoiteita, jotka vahvistavat ihoasi. Huomioi tuotteiden käytössä myös se ettet käytä liian voimakkaita ainesosia. Iho on jo herkillä, joten en suosittele käyttämään esimerkiksi liian voimakkaita puhdistustuotteita. Olen myös lukenut artikkeleita, jossa ihotautilääkärit neuvovat jättämään A-vitamiinin käytön kokonaan maskiaikana. Siis EI! A-vitamiini nimenomaan vahvistaa ihoasi ja vähentää talin tuotantoa. Eivät lääkärit aivan väärässä kuitenkaan olleet, mutta hieman radikaaleja sanoessaan näin. On totta, että a-vitamiini on tehokas ainesosa ja saattaa aiheuttaa a-vitamiinireaktioita myös ilman maskeja. Kuitenkin laadukkaasti tehty a-vitamiini, sen muoto tuotteessa ja määrä ratkaisee. Sen sijaan, että jättäisit sen kokonaan pois, niin voit vähentää a-vitamiinin pitoisuutta ja käyttää sellaista a-vitamiinin muotoa, jota iho sietää. Lääkärit suosivat usein retinolia, jonka pois jättäminen tai harventaminen ihonhoidossa masknen aikana voi olla hyvä juttu.

Kuorinta

Ja taas paasaan ihon kuorinnasta. Mutta kun se on vaan niin yksinkertainen asia tehdä, joka tuo tuloksia. Iho joka on mennyt tukkoon maskin alla, täytyy saada jotenkin taas "auki". Ihohuokoset tyhjäksi ja iho hengittämään. Suosi kuorinnoissa iholle jätettäviä ja pois pestäviä kuorintoja. Näin et rasita ihon pintaa ja käsittele sitä liian rankalla otteella. Kerran tai kaksi kertaa viikossa on hyvä rytmi. Voit toki käyttää kasvovettä kaksi kertaa päivässä, joka jo avaa huokosia. Näin saat myös hoitovoiteesta kaiken tehon irti, kun iho on vastaanottavaisempi.

Kosteutus

Kosteuta ihoasi varsinkin talvella huolellisesti. Hengityksestäsi syntyvä vesihöyry maskin alla kuivattaa ihoasi. Tällöin iho saattaa tuottaa enemmän talia kosteuttaakseen itseään. Voit käyttää yöllä tuhdimpaa voidetta jos tarvitsee, mutta hyviä raaka-aineita sisältäviä kevyitäkin voiteita on. Jos ihosi aivan hilseilee niin tuhdimpi voide tai öljy on paikallaan.

Maski ja akne ei ole helppo yhdistelmä, mutta siihen pätee paljolti samat hoitokeinot kuin aknen hoitoon muutenkin. On hyvä huolehtia hygieniasta, olla rasittamatta ihoa liikaa ja pitää sen kosteustasapaino hyvänä. Kannattaa kysyä ammattilaiselta apua tuotteiden valintaan jos et ole varma mikä sopii sinulle. Maskneakin on lievempää, pahempaa, finnistä ja finnitöntä. Sen mukaan on hyvä arvioida millaisia tuotteita ihosi tarvitsee. Ja lopuksi viimeinen neuvo on, lievitä stressiä! Jo finnit tuottavat stressiä, maskin käyttö ja mikä vaan muu. Joten pidä huoli myös hyvinvoinnistasi muuten. Aloita vaikka ihosi hoitamisella, joka on sun stressitön hemmotteluhetki.

Haluatko päästä sisäpiiriini, jossa jaan vielä lisää ihonhoitovinkkejä, hellävaraisia muistutuksia ihonhoidosta ja paljon muuta? Mukaan pääset oikealta kohdasta"Liity sisäpiiriin".

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy