Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Karvat
Kuinka päästä eroon liiallisesta karvankasvusta
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Naisten liiallinen karvankasvu hormoneista johtuen koskettaa yllättävän monia. Moni nainen kun tulee keski-ikään alkaa leuan ja ylähuulen alueelle ilmaantua paksuja karvoja. Mutta saman asian voi kokea nuoremmatkin naiset jos hormonit ovat epätasapainossa. Tätä epätasapainoa voi aiheuttaa esim. PCOS munasarjojen monirakkulaoireyhtymä. Naisen liiallista karvankasvua miestyyppisillä alueilla kutsutaan hirsutismiksi.

Näin pääset eroon liiallisesta karvankasvusta

Keinoja karvan poistoon on monia ja niiden ehkäisemiseen myös, mutta loppujen lopuksi keinot pysyvään karvanpoistoon ovat vähäiset. Hormonien tuomiin karvoihin löytyy apua, mutta täytyy ymmärtää ettei karvoista eroon pääseminen ole samalla tasolla kuin ns. normaalissa tilanteessa. Karvojen poistamiskeinoissa on eroja, jotka vaikuttavat ihon hyvinvointiin. Karvojen poistamiseen on perinteiset sheivaus, sokerointi, vahaus, lankaus, epilointi ym. Näiden lisäksi pysyvämpään tulokseen apua antaa esim. laser karvanpoisto ja ipl eli valoimpulssi karvanpoisto. Minulla ei ole kokemusta tai tarkempaa tietoa, mutta lääkehoito on myös vaihtoehto joka kuulemma ei ole niin tehokasta sekä yhdistelmäehkäisyvalmisteet, jotka taas auttavat tasaamaan hormonit. Tämä niin kuin myös lääkevoiteet tehoavat vain sen aikaa, kun niitä käytetään.

3 keinoa joilla ehkäiset sisäänpäin kasvavat karvat

Kuinka poistat karvoja kotona

Jos tykkäät sheivata karvat, käytä hyvää terää ja höylää mieluiten karvan kasvusuuntaan, älä ainakaan joka suuntaan samasta kohdasta. Näin et ärsytä ihoa, jolloin vähennät riskiä saada sisäänpäin kasvavia karvoja. Epilointi on helppoa ja tulos pitkäkestoisempaa samoin vahaus tai sokerointi. Näistä kolmesta vaihtoehdosta paras on sokerointi, mikä voi tuntua alkuun hankalalta. Onneksi suomalainen tuotesarja Skin Candy on tehnyt myös kotiin oman karvanpoistosetin. Sitä käytetään kuin vahaa, ainoastaan pienellä muutoksella normaaliin vahaukseen. Sillä tässä karva nykäistään sen kasvusuuntaan. Tämä ei satu niin paljon ja ehkäisee sisäänpäin kasvavia karvoja. Sama ero on kosmetologin tekemällä sokeroinnilla ja vahauksella.

Mitä keinoja karvanpoistoon on hoitolassa / klinikoilla

Ammattilaisilta yleisimmät karvanpoistomenetelmät ovat sokerointi, vahaus, laserointi ja valoimpulssi. Pysyvää karvanpoistoa voidaan tehdä valoimpulssilla sekä laserilla. Tämä onkin hoitona ehkä suosituimpia hormonaalisiin karvoihin. Sillä se tuhoaa karvatupen ja hoidon tuloksen pysyvyys on noin 10 vuotta. Toki hoitokertoja tarvitaan yleensä enemmän. Ainakin itse tarjoan tällaisissa tilanteissa lisäalennusta näistä ns. ylimääräisistä käyntikerroista. Kannattaa kysyä myös lääkäriltä lähetettä karvojen laserointiin. Näitä lähetteitä voi käyttää lääkäriasemilla.

Itse kerron aina asiakkaille, että täydellistä karvattomuutta ei kannata tavoitella vaan noin 90% karvattomuutta. Jäljelle jää muutamia karvoja, jotka ovat heikentyneet ja niitä on huomattavasti harvemmassa. Tämä tulos auttaa paljon arjessa ja tuo lisää itsevarmuutta. Hoidoissa (valoimpulssissa ainakin) käydään säännöllisesti 4-8 viikon välein, riippuen hoidettavasta alueesta. Ilman hormonihäiriöitä hoidoissa käydään 3-8 kertaa. Karvojen liikakasvua hoidettaessa hoitokertojen määrä on usein yli 8. Onni on kuitenkin, että näet tuloksia heti ensimmäisestä hoitokerrasta alkaen.

Karvojen poistaminen on puuduttavaa ja toisinaan hankalaa. Me ammattilaiset autamme kuitenkin siinä sinua mielellämme. Pysyvässä karvanpoistossa kannattaa muistaa, että jos hormonit koko ajan aiheuttavat lisää karvan kasvua, on hoitotulos epävarma ja hoitokertojen määrä suurempi. Kuitenkin tällä hoidolla pyritään hillitä ylimääräistä kasvua tehokkaasti.

Varaa aika karvanpoistoon hoitolaani

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy