Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Näin ehkäiset luufinnit eli miliumit
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Luufinnit eli miliumit ovat kovia valkoisia pieniä näppyjä iholla. Useimmiten silmänympärysiholla. Ne pienen pienet näpyt, jotka eivät lähde sitten millään ja vaatii joskus kovatkin otteet, että niistä pääsee eroon. Näitä ärsyttävästi silmään pistäviä näppyjä on useimmiten kasvoilla ja varsinkin silmänympärysiholla. Ne eivät ole finnejä ja sisältävät keratiinia eli tali- sarveismassaa. Luufinnejä tulee useimmiten, koska iho on kuiva.

Miten ehkäistä luufinnit?

Koska luufinnien syntyperää ei täysin tiedetä, niin niitä voi olla haastava ehkäistä kokonaan. Kuitenkin yksi iso tekijä on ihon kuivuus. Kun iho saadaan kosteutettua säännöllisesti sekä pidetään se kosteustasapaino hyvänä, ei miliumejakaan synny enää yhtä helposti.

Lue lisää kuivan ihon hoidosta - Näillä avainasioilla hoidat atooppista ihoa

Kuinka pääsen luufinneistä eroon?

Luufinnejä ei kannata yrittää itse poistaa. Sillä tarvitset siihen puhtaan neulan sekä mielellään komedoraudan. Miliumit eivät lähde puristamalla, niin kuin finnit tai mustapäät. Miliumien aine on niin kovaa, että se ei puristamalla tule ulos. Kosmetologit poistavat miliumeja ihonpuhdistuksen yhteydessä. Luufinnin poistamiseen tarvitaan neula, mielellään tarpeeksi leveä, jotta se tekee kerralla tarpeeksi ison reiän luufinnin kylkeen. Reikä tehdään ihon pintakerrokseen, jolloin useimmiten asikas ei edes tunne neulan pistoa. Tämän jälkeen komedoraudan avulla miliumpallo työnnetään ulos. Jos luufinnit ovat erittäin lähellä silmää, ei kosmetologit välttämättä ota niitä pois.

Miten hoidan ihoa, jotta miliumeja ei tule?

Hyvä kosteutus on tärkeää. Varsinkin silmänympärysiho on altis kuivuudelle. Hyvä kosteuttava ja vahvistava silmänympärysvoide auttaa ihoa pitämään kosteuden, mutta tuo myös sitä lisää iholle. Jos ihosi tuntuu kuivalta, vältä liiallista ihon pesemistä. Jätä kunnon puhdistustuote + vedellä huuhtominen iltaan ja käytä aamuisin pelkkää vettä. Talvisin ihoa kuivattaa myös kylmä ja kuiva viima ulkona, joten kasvojen suojaaminen esimerkiksi huivilla, voi estää ihon kuivumista.

Hyvät naamiot ja niistäkin kaikki kangasnaamiot tai muut okluusionaamiot ovat usein erittäin tehokkaita kuivan ihon hoidossa. Ne tekevät kalvon ihon pinnalle, jolloin hoitavat aineet menevät suoraan ihoon eikä haihdu ilmaan. Myös kosteuttavat yönaamiot voivat olla helpottava apua kuivalle iholle.

Kuivan ihon hoidossa ja varsinkin miliumien ehkäisemisessä hellävarainen kuorinta on usein hyvä apu. Se poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, jolloin iho ei tukkeudu. Hellävaraisia kuorintoja on paljon, mutta huomioi, että kuorinnassa ei ole rakeita. Rakeet yleensä ärsyttävät ihoa ja sen toimintaa.

Ihon kosteuttaminen ja vahvistaminen auttavat ennaltaehkäisemään luufinnien syntyä. Joskus, luufinnit saattavat kadota ajan kanssa itsestään, mutta jos eivät niin älä pelkää kysyä kosmetologiltasi apua.

Haluatko päästä lähemmäksi täydellistä ihoa jo viikossa?

Liity mukaan sisäpiiriini ja saat Täydellinen iho viikossa- oppaan

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy