Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Oletko huomioinut tämän aknen hoidossa?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Hygienia

Jep. Hygienia on tärkeää aknen hoidossa. Kun iholla vallitsee todennäköisesti muutenkin tulehdus on tärkeää pitää iho puhtaana. Voit käydä ottamassa erilaisia hoitoja aknen parantamiseksi hoitolassa tai klinikalla, mutta paljon ihon kunto riippuu päivittäisistä teoista. Varmasti osa kertomistani asioista on tuttua juttua, mutta välillä itse kukin tarvitsee vähän muistutusta ja veikkaan, että osa on sellaisia asioita joita ei ole tajunnut ajatella, mutta kuulostaa niin järkeen käyvältä.

Kirjoitin aiemmin kirjoituksen, jossa saat vinkit kuinka saada selän akne kuriin arkisilla toimilla. Voit käydä lukemassa sen täältä.

Mitä siis huomioida päivittäisessä arjessa, jotta emme aiheuttaisi iholle lisää rasitusta ja pöpöjä?

Ensimmäisenä tyynyliina vaihtoon. Yöllä saatat hikoilla ja vaikka kuolata tyynylle, joten siitä tulee nopeasti bakteerien täyttämä. Säännöllinen tyynyliinan ja lakanoiden vaihto, jos sinulla on aknea myös kehossa, auttaa pitämään aknen kurissa. Tyynyn voi onneksi kääntää ennen kuin laittaa sen pesuun, mutta hyvä rytmi sen vaihdolle on kahden yön jälkeen vaihto puhtaaseen. Tyynyliinan vaihto on nopea tehdä usein. Tässäkin rutiinin löytäminen on avainasemassa. Onko sinun helpompi saada se aamulla vaihdettua, samalla kun petaat sängyn? Vai kenties illalla ennen nukkumaan menoa osana rauhoittumista? Muista kuitenkin, että jos käännät tyynyn niin lika tarttuu lakanaan ja siitä taas "puhtaaseen" puoleen tyynyä.

Puhutko paljon puhelimessa työssäsi tai muuten vain kavereiden ja läheisten kanssa? Muista pyyhkiä puhelin puhtaaksi päivittäin. Käsistä menee pöpöjä puhelimelle koko ajan, jotka siitä kulkeutuvat kasvoille puhelimessa puhuessa. Nykyään käytetään paljon jo johdottomia kuulokkeita, mutta pyyhi myös kuulokkeiden johdot jos käytät johdollisia. Myöskin jos käytät kuulokkeita, jotka peittävät koko korvan, pyyhi kuuloke osa puhtaaksi niin usein kuin tarpeellista. Se riippuu siitä paljonko kuulokkeita käytät. Tällöin korvan ympärille ei pääse muodostumaan finnejä. Toki tällaiset kuulokkeet aiheuttavat hieman mekaanista hankausta, joka voi rasittaa aknea. Mutta enemmän niihin kertyvä lika aiheuttaa näppyjä.

Kädet. Näin epidemian aikana tämä asia on varmasti helpottanut jonkin verran akneakin, koska emme koskettele kasvoja niin herkästi enää. Käsissä on likaa ja jos huomaat esimerkiksi miettiessäsi koskettelevan kasvojasi, niin akne varmasti ottaa siitä itseensä. Analysoi päivän aikana missä tilanteissa saatat kosketella kasvojasi ja pyri pääsemään siitä eroon. Itse ainakin nojailen paljon käsiin tai jännittäessä ihoani muka kutittaa ja sitä tulee rapsuteltua. Äläkä mielellään puristele epäpuhtauksia ihossasi. Aina se ei tapahdu hygieenisesti, kun siitä tulee tapa. Toki tällöin arpien syntyminen on lähes taattu. Kyllä, näemme sen ihosta, milloin ihoa on puristeltu ja milloin finnin on annettu olla.

Hygienia sisältää paljon eri asioita ja tilanteita, jotka vaikuttavat akneen. Nämä ovat yksiä yleisimpiä asioita, jotka tulisi huomioida aknen hoidossa. Ja rutiinit ovat taas se, jolla saat päivittäisen hygienian olemaan säännöllistä ja helppoa. Jos haluat hienostuneita muistutuksia ja ilmoituksen uusimmista blogiteksteistä liity mukaan sisäpiiriini oikealta kohdasta "Liity sisäpiiriin".

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy