Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Voiko kotona tehtävästä kasvohieronnasta saada tuloksia?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Viime aikoina on ollut kovasti pinnalla kotona tehtävä kasvohieronta. Moni tietää, että se on suositeltavaa tehdä vaikka päivittäin, mutta epäselväksi jää miksi sitä tulisi tehdä ja miten. Onko sillä mitään vaikutusta ihon ongelmien hoidon kanssa, ikääntymisen ehkäisemisessä tai jopa jo veltostuneen ihon napakoittamisen kanssa?

Voiko kasvohieronnalla saada tuloksia?

Hierontaa on tehty jo kauan, mutta kasvojen kohdalla se nostaa nyt päätään taas enemmän. Moni kuitenkin pohtii, onko siitä oikeasti mitään hyötyä. Tämä ehkä johtuu siitä, että on helpompaa levittää ihonhoitotuotteet tai käydä tehohoidoissa, kun taas ottaa itselleen aikaa ja tehdä kasvoille hieronta. Eikä se yleensä tunnu läheskään yhtä kivalle jos itse sen tekee. Liekkö tämä johtuu siitä, että ei voi täysin rentoutua? Mutta kannatan aina itselle aikaa ottamiseen ja rentoutumiseen. Itselle tehtävä kasvohieronta rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja voit kuvitella stressin ja kiireen hieronnan vaikutuksesta liukuvan pois.

En ole tehnyt mitään koetta, jossa voisin todistaa hieronnan hyödyt kuvilla, mutta jokainen voi itse kokeilla tätä kuukauden ajan (muista ottaa ennen ja jälkeen kuvat!). Kuitenkin meille kosmetologeille hieronta kuuluu koulutukseen ja niiden oppien perusteella uskallan luvata, että kyllä, hieronnalla voi saada tuloksia. Uskon myös, että oikeilla ihonhoitotuotteilla yhdistettynä hierontaan tulokset tulevat olemaan vieläkin parempia.

Liity sisäpiiriin ja saat Täydellinen iho viikossa- oppaan

Näin hieronnalla saat tuloksia

Hieronta vaikuttaa tietysti ihan jo aineenvaihduntaan. Tämä tarkoittaa sitä, että hieronta pistää kaiken kuonan liikkeelle ihossa, joka poistuu sitten kehosta. Esimerkiksi pöhöttyneet ja turvonneet kasvot saavat kyytiä, koska kertynyt neste lähtee pois. Hieronta saa veren kiertämään, joka taas kuljettaa ihosoluille ravinteita ja happea. Hyvinvoivat solut näkyvät iholla mm. kirkkaana ja heleänä ihona.

Tietynlainen napakka hieronta auttaa lihasjumeja, joka rentouttaa kasvojen lihaksia. Tällöin kasvot rentoutuvat ja mm. ilmejuonteet tasoittuvat. Hyvä esimerkki on sibeliusjuonteet eli viharypyt. Moni kurtistaa kulmia turhan voimakkaasti pitkin päivää. Kun nämä lihakset rentoutuvat, ei juonteita synny. Myös näitä jo tulleita juonteita voi hieronnalla häivyttää, koska et aiheuta niitä koko ajan lisää voimakkaalla lihassupistuksella ja saat iholle ravinteita, jolloin sen on helpompi pysyä nuorekkaana. Hieronnalla viedään myös tehoseerumeita syvemmälle ihoon, joka auttaa juonteiden hoidossa. Kuitenkaan kaikki seerumit eivät sovi hieronnan alle, vaan osa niistä lähtee rullaamaan iholla. Rullaamisella tarkoitetaan tuotteen muuttumista ns. roskiksi iholla. Muistuttaa kumituksen jälkeen jäävää roskaa.

Osa vahvistaa hieronnalla iho-ongelmien hoitoa. Akneenkin sitä jotkut suosittelee, jotta iho saa happea. Kuitenkin tulehtuneita alueita ei kannata hieroa, koska tällöin tulehdus voi levitä tai pahentua. Tästä minulla on ihan omakohtainen kokemus. Lupasin jokin aika sitten laittaa superfinnin hävitysvideon sekä ennen ja jälkeen kuvat Instagramiin, kun leukaani oli ilmestynyt todella iso ja kipeä finnin alku. Tein tehohoidot finnille ja seuraavana aamuna finni olikin jo huomattavasti pienempi ja rauhallisempi. Mutta kahden päivän jälkeen hoidoista, menin itse kasvohoitoon ja finnin alueelta hierottiin. Seuraavana päivän finni oli taas superfinni eikä lähtenytkään pois vaan olisi siinä useamman viikon..

Hae inspiraatiota hierontaliikkeisiin

Miten sitten kasvoja hierotaan? Yksinkertaisin muistisääntö on kohoavin liikkein. Moni kuitenkin haluaa liftata kasvojen ihoa tai estää niitä valahtamasta lattiaa kohti. Voit sivellä kaulaa ylöspäin, leukalinjaa kohti korvia tai otsaa sivellä kohti hiusrajaa. Ihan lempiliikkeeni on voimakas sively otsalla kulmakarvoista asti hiusrajaan. Kulmat kohoavat hetkessä ja katse kirkastuu!

Leukalinjaan hyvä liike on ottaa oma peukalo ja asettaa se leuan kärjen alle ja etusormi leukaluun yläpuolelle. Lähde liukumaan kevyellä nipistysotteella leukalinjaa pitkin aina korvan ylärajaan asti.

Katso tekemäni ohjevideo

Instagram on pullollaan hyviä kasvohierontavideoita. Itse seuraan esimerksi SKINBYVEE / Vee Mistry. Lähde rohkeasti hieromaan ja tunne heti kuinka raikas olo hieronnan jälkeen iholla on. Tuloksia päivittäisellä hieronnalla odottaisin näkyvän noin kuukauden päästä, kun iho on uusiutunut. Rentouttavia hierontahetkiä!

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy