Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Oletko kosteuttanut tarpeeksi maskin kuivattamaa ihoa?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Maskit ovat olleet pitkäänkin jo käytössä joka päivä. Kuitenkin vasta nyt olen huomannut sen tuomiin erikoisuuksiin. Ihon kuivuminen maskin alla ei ole enää mikään uusi uutinen. Mutta minua on yllättänyt, että maskin alla nykyään (liekkö kesähelle vaikuttanut?) leuka kipeytyy. Tuntuu, että sitä jotenkin hönkii suu auki ilmaa, josta leukalihakset kipeytyy. Keskustelin tästä yksi päivä asiakkaani kanssa enkä todellakaan ollut ainut, joka tämän saman oli huomannut.

Talvella erityisestä huomasin maskin alla, että huulet kuivuivat ja ihokin tuntui vähän kiristävältä. Itselläni on atooppinen iho, joka on viime aikoina kasvoilta pysynyt hyvin kurissa A-vitamiinin käytön ansiosta. Kuitenkin pientä pinta kuivuutta tuntui aina työpäivän jälkeen, kun maskin sai ottaa pois.

Eniten minua on kuitenkin yllättänyt, että myös nenän limakalvot ilmeisesti kuivuvat maskin alla, kun hengittelee kosteaa ilmaa. No käyhän se järkeen. Tämä toi minulle viimeisenä työpäivänä ennen lomaa pienen "pelon", sillä nenästäni vuosi verta kolmesti vuorokauden aikana. En pelkää verta ja minulle nenän vuotaminen talvisin on tuttua. Mutta nyt on kuitenkin kesä, joten hieman säikähdin. Eniten minua jännitti se, että miten asiakkaat reagoivat jos maskin alla minulla kesken hoidon alkaa valumaan nenä. Koskaan kun ei tiedä kuka on herkkä ja mille. Onneksi näin ei käynyt!

Seuraathan jo minua Instagramissa? Näe ennen ja jälkeen kuvat sekä ihonhoidon inspiraatiot!

Mitä siis tehdä iholle, ettei se kuivuisi maskin käytön takia?

Hyaluronihappo seerumina on oikein kiva ja kevyt kosteuttaja näin kesällä. Itse tykkään kevyistä voiteista, joten mieluummin paksun voiteen sijaan laitan kosteuttavamman seerumin kevyen voiteen alle lisäkosteutta tuomaan. Nyt on myynnissä paljon ihania kasvonaamioita, joten kuorinnan jälkeen laitettu kasvonaamio tuo ihollesi tehokosteutta hetkessä. Sheetmaskit ovat hyvä keino tehostaa ihonhoitoa, sillä niistä tulee kalvo ihon pinnalle, josta tehoaineet eivät pääse haihtumaan vaan ne menevät suoraan ihoosi. Halutessasi voit laittaa esimerkiksi sen hyaluronihapposeerumin ensin ja naamion päälle. Tällöin saat senkin seerumin menemään paremmin ihoon vaikuttamaan. Huomioi, että tämä seerumin laitto naamion alle toimii vain niissä naamioissa joita ei pestä pois.

Toinen keino, jota tein talvella oli, että työpäivän päätteeksi, kun sain maskin pois kasvoilta, pyyhin sen heti kasvovedellä. Näin sain tuotua heti kosteutta iholle ja iho tuntui ihanan raikkaalta. Näin kesällä muista lisätä aurinkosuoja maskin pois ottamisen jälkeen ja varsinkin jos pyyhit kasvot kasvovedellä. Sinun ei tarvitse kuitenkaan lisätä muita ihonhoitotuotteitasi päivän mittaan. Ne ovat imeytyneet jo aamulla ihoon, joten et pyyhi niitä pois eikä ihosi siis tarvitse uutta kierrosta.

Pidä ihosi vahvana, jotta se ei päästä kosteutta haihtumaan turhan helposti. Terve iho ei kuivu yhtä herkästi. Oikeat ihonhoitotuotteet ja rutiinit auttavat tässä. Maskin tuomaan kuivuuteen auttaa siis pieni lisäkosteutusbuusti sekä se, että iho on vastaanottavainen eli kuorinta. Toki talvella voi olla, että iho tarvitsee vielä tuhdimpaa kosteutusta, mutta näin kesällä kevyt kosteutus todennäköisesti riittää.

Käytä kasvoöljyjä oikein, kuiva ihosi kiittää

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy