Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Jätätkö A-vitamiinin käytön pois kesän ajaksi?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Moni kertoo käyttävänsä A-vitamiinia, mutta lopettaa sen kesän ajaksi kokonaan. Avataanpa miksi näin on ja voisitko sittenkin jatkaa sen käyttöä ja saada maksimaaliset tulokset tästä ihonhoidon superaineesta.

Joko muuten olet liittynyt sisäpiiriini? Siellä saat muistutuksen uusista blogikirjoituksista sekä lisävinkit ihonhoitoon. Pääset liittymään mukaan oikeasta reunasta kohdasta Liity sisäpiiriin.

Miksi A-vitamiini neuvotaan jättämään pois kesän ajaksi? Retinoli herkistää valolle, jolloin iho saattaa palaa helposti auringossa. Siinähän mennään juuri ojasta allikkoon ihonhoidon kanssa. On siis iholle parempi, että se jätetään pois ja jatketaan uudestaan syksymmällä. Mutta tämä aiheuttaa pari ongelmakohtaa jos haluat saada ihossa aikaan hyviä tuloksia A-vitamiinilla.

  • Ihosi joutuu uudestaan tottumaan retinolin käyttöön syksyllä, jolloin A-vitamiini reaktiot voivat olla vahvoja. Niitä ovat kuivuus, kutina, punoitus tai pienet näpyt. Ne menevät ohi, kun iho taas tottuu, mutta se ottaa ensin aikaa. Retinoli on usein tosi vahvaa ja varsinkin jos kesällä aurinko on tuhonnut ihostasi a-vitamiini varastoja ei iho välttämättä osaa enää syksyllä käsitellä saamaansa a-vitamiinia.
  • Aurinko tuhoaa ihostasi A-vitamiinia ja keväällä sekä kesällä auringonpaiste on kovimmillaan. Talven aikana ihonhoitotuotteella kerrytetty A-vitamiinivarasto hupenee nopeasti jos sitä ei täydennetä päivittäin myös kesällä. Jos haluat saada maksimaaliset tulokset ihossasi niin se vaatii jatkuvaa hoitamista pitkäkestoisesti.

Miten siis käyttää A-vitamiinia kesäisin?

Ratkaisu on helppo. Vaihdetaan A-vitamiinin muotoa, joka ei herkistä valolle. Retintyl palmitate eli retinyyli palmitaatti on a-vitamiinin hyvin siedetty muoto. Se ei herkistä valolle, jolloin sitä voi käyttää aamuin illoin vuoden ympäri. Vielä kun aloitat a-vitamiini käytön asteittain, et saa niin herkästi reaktioita, mutta näet tuloksia jo nopeasti. A-vitamiini korjaa auringon haittoja ihossa heti, jolloin esimerkiksi auringon tuomat juonteet pysyvät paremmin poissa.

A-vitamiinia kannattaa aloittaa käyttämään jo nuorena ennaltaehkäisemään näitä juonteita myöhemmin. Jos nämä juonteet ovatkin jo salakavalasti päätyneet ihollesi niin A-vitamiini korjaa kyllä jonkin verran niitä pois. Tämä kuitenkin vaatii malttia, kun iho uusiutuu ja korjaantuu säännöllisellä hoitamisella. Ja säännöllinen hoitaminen koskee myös kesäaikaa.

Pitääkö minun vaihtaa A-vitamiinin muotoa vuoden ajan mukaan?

Retinyyli palmitaattia saat käyttää ympäri vuoden. Retinolia käyttäisin tehostavana hoitona retinyylin kanssa, iltaisin talvi-aikaan. Kesällä hyvin varoen ja harvemmin kuin talvella. Mutta voit myös käyttää korkeita pitoisuuksia retinyyliä ja jättää retinolin pois kesäksi.

Iloinen uutinen siis on, että saat käyttää tätä ihonhoidon superainetta myös kesällä! Mutta eri muodossa. Näin takaat kuulaan ihon ympäri vuoden. Esimerkiksi akne voi johtua a-vitamiinin puutoksesta iholla, joten akne voi pahentua kesällä jos jättää a-vitamiinin käytön kokonaan. Jos et tiedä mistä löydät tätä a-vitamiinin muotoa niin Environ merkiltä sitä saa. Täältä löydät halutessasi lähimmän jälleenmyyjäsi.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy