Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Ihotautilääkärille vai kosmetologille?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Kun näet ihollasi jotakin silmiin pistävää ja mietit miten ihmeessä saisit sen pois ja mikä se edes on. Se saattaa olla helottava akne tai punainen iho jossa pieniä märkäpäitä. Mistä siis saisit avun ihollesi?

Hyvä kysymys! Aion selventää tässä kirjoituksessa milloin kääntyä kosmetologin puoleen ja milloin ihotautilääkärin puoleen. Me kaikki olemme auttamassa sinua saavuttamaan terve iho, jossa voit hehkua arkenakin.

Jos tarvitset apua oikeanlaiseen ihon hoitamiseen kotona, autan sinua mielelläni etäkonsultaation merkeissä. Saat kattavat kirjalliset kotihoito-ohjeet sekä ymmärrystä ihostasi. Varaa etäkonsultaatio

Kosmetologikoulussa meille opetettiin, että kosmetologit eivät hoida muuta kuin tervettä ihoa. Itse olen vähän kapinallinen tässä, sillä minulle työssäni paras puoli on auttaa asiakkaita saavuttamaan ja pitämään terve iho. Kuitenkin keinoni ovat hieman rajatut, jolloin lääkärille meno on suositeltavaa. Kun iholle ilmestyy iho-ongelma moni osaa jo erottaa onko se jotain mikä on suht tavallista vai soiko hälytyskellot. Kellot voi soida jos ihoon ilmestyy esimerkiksi oudon näköinen näppy tai luomi. Näitäkin tapauksia minulle monesti tulee ja se on ihan ok! Voin ohjata sinut lääkärille ja saat varmistuksen ajatukselle kannattaako mennä.

Mitä kosmetologi voi hoitaa?

Yleisimpiä ihossa hoidettavia asioita on ikääntymisen merkit, epäpuhtaudet ja akne ja ihon kosteuttaminen / pitäminen vahvana. Kosmetologi voi hoitaa myös ruusufinniä, couperosaa, pigmenttiä tai poistaa pysyvästi ylimääräistä karvaa. Meiltä löytyy erilaisia hoitokeinoja näiden iho-oireiden hoitoon. Kuitenkin osaamisemme on paljon myös kotihoidossa. Kosmetologi on ihonhoidon ammattilainen, joka osaa löytää sinulle sopivat tuotteet, jotka edistävät ihosi hyvinvointia kotoa käsin. Tällöin ihon hoitaminen ei katkea ja saat parhaimmat loppuelämän tulokset. Voisin verrata tätä laihduttamiseen. Pikadieetillä saat painoa alas, mutta paino nousee kun dieetti loppuu ja palaat vanhoihin rutiineihin. Ihon kanssa on monesti sama. Voit käydä ihotautilääkärillä ottamassa hetken kestävän kuurin tai käyt kosmetologilla tehokkaassa hoidossa, mutta et hoida ihoasi kotona jatkossa. Tällöin oireetkin voivat ongelmasta riippuen palata.

Miksi valita lääkäri?

Näissä tapauksissa suosittelen lääkärille menoa. Luomet, näpyt, paha / märkivä akne, ruusufinnin toteaminen, silmän lähellä tai luomilla olevat miliumit tai muut näpyt, kynsi- ja jalkasieni. Sanoin aknen ja ruusufinnin molempiin syystä. Itse hoidan paljon aknetapauksia. Joskus aknen aiheuttaja voi olla hormonaalista enkä voi siinä tapauksessa auttaa aknen hoidossa muuta kuin ihon päältä. Kuitenkin hormonihäiriö tuottaa koko ajan lisää aknea, jolloin lääkäri pystyy auttamaan.

Ruusufinnin oireet voi kosmetologikin tunnistaa ihosta. Kosmetologi ei anna diagnooseja ja siksi lähetän asiakkaani lääkäriin kun epäilen ruusufinniä. Jos lääkäri vahvistaa iho-ongelman ruusufinniksi, tiedän valita oikeat tuotteet ja hoidot asiakkaalle.

Miksi aina ei riitä pelkkä lääkärikäynti?

Lääkärit eivät välttämättä edusta mitään tuotebrändiä. Heillä ei todennäköisesti ole koulutusta mihinkään ihohoidon tuotteisiin, joten he eivät voi sen takia tehdä sinulle kotihoito-ohjeita. Niin kuin aiemmin sanoin, jää iho-ongelman hoito vain yhteen kuuriin, jonka lääkäri määrää. Kukaan ei kuitenkaan voi käyttää loppuelämäänsä esimerkiksi antibiootteja vaan silloin on pystyttävä hoitamaan ongelmaa muuten. Eli jatkuvalla kotihoidolla. Varmasti löytyy poikkeuksia ja saat kattavat kotihoito-ohjeet sekä tuotekehotukset lääkäriltäsi. Jos et kuitenkaan saa, niin siksi me kosmetologit autamme lääkärin diagnoosin pohjalta jos vaan voimme.

Tämä ala kaipaa vielä kehittymistä, jossa me kosmetologit ja ihotautilääkärit voisimme tehdä enemmän yhteistyötä asiakkaidemme hyväksi. Jos sinua mietityttää ihossasi jokin, voit aina mennä kosmetologille, joka kyllä ohjaa sinut tarvittaessa eteenpäin.

Oletko jo liittynyt sisäpiiriini? Kun liityt mukaan positiivisen ihonhoidon sisäpiiriini saat ilmoituksen uusimmista blogiteksteistä, ihonhoidoin vinkkejä sekä motivaatiota hoitaa ihoasi. Mukaan pääset liittymällä oikealta alareunasta.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy