Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Mitä hoitoja on aknearville?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Aknearpien hoito houkuttaa jo heti, kun akne alkaa tekemään ensimmäisiä punaisia kraatereita tai jopa pigmenttiä. Kerrataan mitä keinoja on niiden hoitoon ja milloin niitä kannattaa harkita ottavan. Kerron myös missä ajassa sinun tulisi toimia, jotta superfinnistä ei jäisi superarpea ihoon. Arpien hoitoon on paljon keinoja, kun lähtee googlettamaan, kuitenkin aktiivinen akne jäädyttää arpien hoidon lähes olemattomiin tulehdustilan vuoksi.

Mitä hoitoja on arville?

Kerron nyt hoitoja joita, minä itse teen asiakkailleni, joista tiedän varmasti olevan hyötyä. Jos menet hoitolaan tai klinikalle hoidattamaan arpia, ole kriiittinen. Mieti tarkkaan miksi tämä voisi auttaa arpiani. Haasta myös hoidon tekijää kertomaan mitä tämä luvattu hoito oikeasti tekee ihossa. Se on ihan täysin ok! Asiantunteva tekijä kertoo kyllä tarkkaan tai vähintään ottaa sinulle selvää, mitä ihossa todella tapahtuu hoidon myötä.

  • Mikroneulaus

Tein mikroneulauksesta aivan oman postauksen aiemmin. Voit käydä lukemassa neulauksesta enemmän täältä. Mikroneulaus on oivallinen hoito aknearpiin. Se vaatii kuitenkin sarjahoitoa, jotta ihossa saadaan kasvutekijät äärimmilleen. Hoitolassa tai klinikoilla tehtävä neulaus on tehokasta. Siinä neulat ovat huomattavasti pitempiä kuin kotihoidossa on suotavaa käyttää. Tällöin jo pelkkä neulaus auttaa uuden ihon muodostumisessa, mutta myös hyvät tuotteet käytettynä neulauksen yhteydessä parantavat tulosta entisestään.

Kotona tehtävä neulaus ei todennäköisesti auta aknearpiin varsinkaan syviin sellaisiin. Jotta arpi pystyy alkaa muuttumaan, neulan on yletyttävä koko arpikudoksen läpi. Kotiinkin voi tilata vaikka kuinka pitkällä neulalla olevia rullia, mutta ne eivät ole turvallisia, niiden käyttö sattuu ja voit saada vain tuhoa aikaan. Olen sitä mieltä, että jos jossain myydään kuluttajalle 0,25mm pidemmällä piikillä mikroneulausrullia, ei sivusto ole luotettava. Tällöin ei ajatella asiakkaan turvallisuutta.

  • Valoimpulssi

Valoimpulssi on myös tehokas. Tässä hoidossa on kuitenkin oltava hyvin nopea, sillä se ei oman kokemuksen mukaan auta juurikaan arpiin, jotka ovat ehtineet jo vaalentua. Eli valoimpulssi hoitoon kannattaa hakeutua ripeästi, kun aknen aktiivinen vaihe alkaa olla selätetty. Valoimpulssin tehoa arpien hoidossa voi tehostaa A-vitamiinilla, tässä täytyy kuitenkin olla varovainen, sillä a-vitamiini herkistää valolle. Varsinkin retinoli. Valoimpulssilla voidaan hoitaa myös aknea, jolloin pystytään jo ennaltaehkäisemään arpien syntyä.

Milloin voi alkaa hoitamaan arpia?

Riippuen hoitotavasta, jolla lähdet hoitamaan arpia on hyvä odottaa aknen aktiivisen vaiheen loppumista. Loppumisen jälkeen puoli vuotta olisi hyvä olla finnitöntä arkea, jonka jälkeen uskaltaa lähteä tekemään ja käyttämään tehoaineita arpien häivyttämiseksi. Jotkin tehoaineet aktivoivat finnejä ja siksi niiden käyttöä ei suositella aknen aktiivisen vaiheen aikana.

Vaikka aknen aktiivinen vaihe on päällä, voit hoitaa superfinnejä niin ettei niistä kehittyisi kraaterimaisia arpia. Mitä nopeammin saat finnin pois sen parempi. Mielellään kahden viikon sisällä sen ensi näyttäytymisestä. Tällöin ei ehdi arpien kasvutekijät muodostua. Usein tässä tapauksessa täytyy kääntyä ammattilaisen puoleen, joka voi tehdä yksittäisen finnin hapotuksen tai hoitaa sen valoimpulssilla. Älä epäröi kysyä hoitolasta yksittäisten finnien hoitoa! Kaikki hoitolat eivät tarjoa sellaisia palveluita, mutta kannattaa kysyä.

Muista siis maltti arpien hoitamisessa. Aktiivisen aknen aikana keskity ennaltaehkäisyyn, jotta arpia ei syntyisi. Itse rakastan haasteita ja siksi myös arpien hoitamista. Minä kun puhun arpien hoitamisesta, puhun niiden "poistamisesta" en vain niiden haalentamisesta.

Seuraatko jo Beauty By Senjan somea esim. instagramia? Siellä näet ajoittain uusia kuvia asiakkaideni hoitotuloksista!

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy