Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Nanoneulaus
Nanoneulauksen ja mikroneulauksen erot
4.1.2024 7:00
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Mikroneulaus saattaa olla jo tuttu hoito. Olet varmasti ehkä ainakin kuullut siitä jos et ole vielä itse kokeillut. Mutta mikä sitten on nanoneulaus? Ja miten se eroaa mikroneulauksesta? Tässä tekstissä kerron sinulle molempien hoitojen hyötyjä sekä miten ne eroavat toisistaan.

Nanoneulaus on samankaltainen kuin mikroneulaus, mutta siinä on kuitenkin isoja eroja jotka tuovat myös erilaisia tuloksia kuin mikroneulaus.

Käy myös lukemassa Mikroneulaus, miksi en saa tuloksia?

Mitä eroa on mikroneulauslaitteella /-rullalla ja nanoneulauslaitteella?

Nanoneulauksessa neuloja on huomattavasti enemmän kuin mikroneulauksessa, sillä ainakin minun laitteen hoitopäässä niitä on 137. Niiden pituus on 0,05mm. Mikroneulauksessa pienin neulan pituus on 0,25mm (ainakin minun laitteessani). Mikroneulauksessa voidaan käyttää kynämäistä laitetta, joka tikuttaa tehokkaasti ihoon reikiä neuloilla. Neuloja voi olla esimerkiksi 12 eli huomattavasti vähemmän. Tai sitten voidaan käyttää perinteistä rullaa, jossa neulat ovat ja rullaa pyöritetään iholla edes takaisin. On myös olemassa leimasimen näköinen stämppi pienille ja tarkoille ihoalueille.

Kotihoidossa mikroneulausrulla tai -stämppi ovat kätevämmät käyttää kuin ammattikäytössä olevat laitteet. Siksi nanoneulausta ei toistaiseksi ainakaan tehdä kotona.

Mitä muita eroja on mikroneulaukseen verraten?

Nanoneulauksessa seerumilla on iso merkitys tulosten saamiseksi. Hoidossa neulaimen sisältä tuleva Meso-cocktail menee keskelle ihon epidermistä nanopunktioiden ansiosta, josta se imeytyy vieläkin syvemmälle ihon kerroksiin. Koska neuloja on paljon, tulee myös reikiä ihoon paljon, joista seerumia pääsee enemmän ihoon. Seerumit valitaan aina asiakkaan ihon tarpeiden mukaan. Nanoneulauksessa Meso-cocktail tulee laitteen sisälle laitettavasta patruunasta, jolloin seerumit menevät iholle hygieenisesti ilman kosketusta.

Mikroneulauksessa käytetään myös seerumeita tehostamaan hoidon vaikutusta. Varsinkin jos käytetään lyhyitä neuloja. Jos taas käytetään pitempiä neuloja esim. 1mm pituisia, on neulojen pituudella isompi merkitys tulosten saamiseksi. Tällaisia tapauksia voivat olla esimerksi syvien arpien hoitaminen, jossa halutaan päästä koko arpikudoksen läpi, jotta saadaan iho uudistumaan sen alta. Näissä hoidoissa käytetään puudutevoidetta asiakkaan olon helpottamiseksi hoidon aikana.

Rullaa käytettäessä seerumi laitetaan iholle neulauksen jälkeen.

Molemmat hoidot voidaan toteuttaa sarjahoitona. Erovaisuus tulee siitä, että mikroneulaus on syvempää jolloin paranemisaika on pitempi. Hoitojen väli on siis pitempi kuin nanoneulauksessa. Mikroneulauksessa se on viikkoja, kun taas nanoneulauksessa se on yleensä 1-2 viikkoa, mutta lyhimmillään jopa 4 päivää.

Kumpi hoito minun kannataisi valita?

Kumpikin hoito on erittäin hyvä valinta ihollesi. Hoidon valitseminen riippuu hoidon tavoitteista ja kipukynnyksestä. Nanoneulauksella voidaan hoitaa hyvin pinnallisempia iho-ongelmia, kun taas mikroneulauksella syvempiä kuten niitä arpia ja ihon nuorennusta heti solujen syntymisestä saakka. Kuitenkin nanoneulauksellakin voidaan hoitaa ihon nuorennusta sekä pinnallisempaa pigmenttiä, aknea, ruusufinniä, pinnallista kuivuutta. Käytetyt seerumit imeytyvät myös syvempiin ihon kerroksiin.

Lue myös miksi nanoneulaus on uusi Tuhkimo-hoito

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy