Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Kuinka hoidat ihoasi talvella
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Talvi tulee ja ihonhoito saa uusia rutiineja. Ja se on ihan ok. Iho muuttuu olosuhteiden mukaan ja silloin kotihoitorutiinin muuttaminen voi olla paikallaan. Talvella iho kuivuu, joten kerron sinulle millä keinoin pidät vahvan ihon myös talvella tuulessa ja tuiskeessa.

Näin hoidat ihoasi talvella

Suomessa meidän ihojamme rasittaa kuiva ilma sisällä sekä ulkona. Tykkäämme usein myös käydä saunassa kylmän päivän jälkeen, joka rasittaa ihon verisuonistoa. Ihonhoitorutiinissa saa muuttaa tällöin toimintatapoja, jotka tukisivat kuivaa ihoa. Mutta ei kannata ihon kuivuuden takia jättää muuta ihonhoitoa syrjään jos haluat esimerkiksi hoitaa couperosaa tai ikääntynyttä ihoa. Usein nämä voi tehdä hyvinkin yhtä aikaa ja ne tukevat toisiaan.

Täydellinen iho viikossa-opas auttaa sinua pääsemään lähemmäs unelmiesi ihoa jo viikossa.

Kyllä, haluan oppaan!

Ihonpuhdistaminen aamuisin

Talvella voi olla hyvä jättää aamusta ihon puhdistaminen pesuaineella pois. Jos iho näyttää yhtään kuivuuden merkkejä, kuten kiristyksen tunne, kutina tai hilseily. Ihon peseminen puhdistusaineella myös aamuisin vie iholta oman hyvän rasvan pois ja sekoittaa pH:n. Nämä auttavat ihon suojakerrosta pysymään vahvana. Jos se viedään pois aamuin illoin, iho voi ärtyä ja kuivua lisää.

Kuori ihosi hellävaraisesti

Tässäkin haluamme suojella ihoa, että mahdollisesti herkistynyt iho ei ärsyynny lisää. Joten varo kuorimasta ihoa liian usein tai liian ankarilla tuotteilla. Kysy ihonhoidon ammattilaiselta mikä kuorinta olisi sinulle sopivin. Itse suosin aina ihon pinnalle jätettäviä kuorintoja, jotka pestään vaikutusajan jälkeen pois. Tämä ei tuota iholle mekaanista hankausta, jolloin iho pysyy vahvana talvisäässä.

Kosteuta ihoa tehokkaasti

Tähän löytyy äärettömän paljon vaihtoehtoja. Kosteutettu iho ei mene kuivuudesta rikki ja pysyy vahvana myös talvisäässä. Perinteinen hyaluronihappo sitoo kosteutta ihoosi. Se sopii erityisen hyvin pintakuivalle iholle. Muista laittaa seerumi kostealle iholle (joko pesun jälkeen tai heti kasvoveden jälkeen), jotta hyaluronihapolla kosteutta mitä sitoa ihoon. Jos ihosi on äärimmäisen kuiva, voi tuntua ettei kevyet voiteet ja seerumit riitä. Tällöin paksummat kosteusvoiteet ja naamiot auttavat ihoa niiden sisältämillä rasvahapoilla. Huomaa myös, että jos käytät jotain erittäin hyvää kosteusvoidetta auttamaan esimerkiksi couperosan hoidossa, sitä ei tarvitse jättää pois, vaan että saat kosteusvoiteen käyttöön. Joskus on paikallaan käyttää ihoa hoitavaa voidetta alle ja kosteuttavampaa esimerkiksi yönaamiota päälle. Muista kuitenkin, että kevyin voide tulee aina alle.

Talvella ihonhoidon ei tarvitse olla vaikeaa. Huolehdit vain, että suojelet ihoasi, jolloin se pysyy vahvana eikä kuivu yhtä helposti. Muistathan myös talvella ihon suojaaminen UV-säteiltä. Niitä tulee muualtakin kuin auringon paisteesta kuten puhelimen näytöstä.

Lue myös

Näillä avainasioilla hoidat atooppista ihoa

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy