Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Näin iho hyötyy veden juomisesta
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Täytyy myöntää, että veden juonti on aina ollut minulle vaikeaa. Kun ei ole jano niin vettä ei tule juotua tarpeeksi. Olen joutunut opettelemaan veden juontia, jotta saisin sitä suositusten mukaisesti tarpeeksi. En mittaa veden määrää, jotta joisin tietyn määrän päivässä, mutta yritän joka juonti kerralla juoda enemmän kuin tekisi mieli ja koitan muistaa tehdä näin useasti päivässä. Veden juontia hehkutetaan ihonhoidossakin paljon. Kerron oman näkemykseni mitä hyötyjä veden juonnista on iholle.

Liity sisäpiiriin ja saat muistutuksen uusimmista blogiteksteistä sekä vinkkejä ihonhoidosta!

Meneekö vei suoraan kosteuttamaan ihoa?

Tähän varmasti osaa paremmin vastata joku muu, joka tietää paremmin ihmisen kehosta ja sen toiminnasta. Kuitenkin on suht selvää, että mikään mitä laitat suun kautta ei mene suoraan mihinkään haluttuun paikkaan. Esimerkiksi vitamiinitkin ne kulkeutuvat kehon eri osiin eikä kaikki siitä juuri kasvojen iholle silottamaan juonteita. Vesikin kulkeutuu kehossa hyvin moneen eri asiaan auttamaan kehon toimintoja.

Miten vesi auttaa ihoa pysymään hyvänä?

Solut kuten ihosolut tarvitsevat toimiakseen vettä. Terveet solut toimivat kunnolla ja sitä kautta iho pysyy kauniina. Vesi myös kuljettaa kehossa kuona-aineita pois, joten tarpeeksi juotuna se edesauttaa kehoa pääsemään eroon ns. huonoista aineista.

Iho haiduttaa vettä sekä keho käyttää vettä päivittäin. Eli se kuluu ja siksi vettä tulisi juoda, jotta palautat päivän aikana kuluttamasi veden. Kuiva iho ei pysty säilyttämään ihon kosteustasapainoa vaan se haihduttaa vettä enemmän kuin normaali terve iho. Kuiva iho tarvitsee myös rasvahappoja joita saat nopeasti ihonhoitotuotteista.

Jos kehosi ei saa tarpeeksi vettä, se voi alkaa kerryttämään sitä. Tällöin myös silmäpussit voivat syntyä, kun nesteitä kertyy kehoon. Näin siis silmäpusseja voi ehkäistä, kun juot tarpeeksi vettä.

Vesi juotuna ei siis mene suoraan kosteuttamaan ihoasi. Sen hyödyt tulevat epäsuorasti ja näin myöskin niiden näkeminen ottaa hieman aikaa. Jos iho on todella kuiva, esimerkiksi atooppinen iho, pelkkä veden juominen ei riitä. Tämän voin kertoa omasta kokemuksesta atoopikkona. Iho tarvitsee myös ulkoista suojautumista, kosteuttamista ja ravitsemista. Tämän lisäksi on hyvä huomioida veden riittävä juominen ja hyvät ravintoaineet ruuassa.

Jos et vielä liittynyt sisäpiiriini, jossa saat aina hellävaraisia muistutuksia ihonhoitoon liittyen, pääset mukaan tästä.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy