Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Pigmentti
Mitä jos voisit aloittaa pigmentin hoidon selkeästi ilman epävarmuutta tuloksista?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Käsi ylös jos ihossasi on kesän jäljiltä pigmenttiä.

Täällä on käsi ylhäällä jo. Vaikkakin käytän päivittäin aurinkosuojaa, saan kesäisin pisamat. Nyt kun pahimmat auringon säteet ovat jo takanapäin ja mahdollinen vahinko on jo tapahtunut, niin haluan kertoa muutamia keinoja kuinka pääset taas lähemmäs kirkasta ihoa ilman pigmenttiläiskiä. Olen hoitanut muutamalla asiakkaalla hyvin selkeitä pigmenttiläiskiä ja nähnyt kuinka paljon ne haittaavat päivittäisessä arjessa. Niitä tekee mieli peitellä, ne näkyvät kuvissa ja lapsetkin huomauttavat niistä. Pigmentistä eroon pääseminen on pitkä matka, missä tarvitaan malttia ja ennen sekä jälkeen kuvat. Ennen ja jälkeen kuvat ovat hyvin tärkeät, sillä pigmentin pois saanti kestää ajassa aika kauan, jolloin alkutilanne unohtuu ja nähdään vain se jo haaleaksi muuttunut läiskä. Läiskä joka on huomattavasti pienempi, mutta on edelleen siinä.

Mistä lähden liikkeelle?

Hanki hyvä C-vitamiinia sisältävä tuote. C-vitamiini on tunnettu ihon kirkastaja ja sitä löytyy jo monestakin tuotebrändistä. Voit käyttää sitä koko kasvoille tai vaan paikallisesti. Itse suosisin seerumin muodossa olevaa tuotetta mieluummin kuin voidetta, sillä monesti seerumeissa tehot on pakattu tiiviisti ja tehokkaasti. Jos ihollasi on hyvin pieniä värimuutoksia, voide voi olla riittävä. Oma suosikki on Environin C-boost Mela Even Cream. Kyllä se on voide, mutta hyvin kevyt ja voi käyttää vain paikallisesti.

Ole kriittinen C-vitamiiniasi ostaessa, sillä se on hyvin herkkä ainesosa eli se tuhoutuu nopeasti tuotteesta. Huomioi, että paketti jossa tuote on, on ilmatiivis, purkin läpi ei pääse valoa tai kuumuutta (säilytä siis mielellään huoneenlämmössä, ei esim. kylpyhuoneessa). Jos olet ostanut tuotteen jonka väri on parissa viikossa muuttunut kirkkaasta ruskean oranssiksi, on tuote jo ehtinyt mennä pilalle.

Mitä seuraavaksi?

Suojaa iho aina auringolta! Käytä mieluummin fysikaalista aurinkosuojaa. Kemiallinen aurinkosuoja muuttuu ihossa lämmöksi kumoten näin UV-säteiden vaikutusta. Tämä lämpöreaktio kuitenkin saattaa aiheuttaa lisää pigmenttiä. Myös lierihatut ovat pigmentin ystävä. Vaatteilla ja vaikka auringon varjolla suojaat ihon UV-säteiltä tehokkaasti.

Mikroneulausta suosittelen lämpimästi. Saat tehostettua tuotteen tuloksia, kun ne pääsevät heti syvemmälle vaikuttamaan. Huomioi kuitenkin, että C-vitamiini tuotteesi tulee olla soveltuva yhdessä mikroneulauksen kanssa käytettäväksi. Et halua laittaa ihoosi neulauksen jälkeen mitään ylimääräistä, kuten hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita. Hyvällä neulaimella voit tehostaa ihonhoitoasi vaikka joka päivä. Älä käytä kuitenkaan turhan pitkiä ja paksuja neuloja, sillä ne voivat taas lisätä pigmenttiä ihossa. Hyvä neulan pituus on 0,1mm-0,2mm.

Alusta iho aina ennen C-vitamiinin käyttöä. Tarkoitus on käyttää sitä aamuin illoin. Voit illalla neulata ihon joka edesauttaa tuotteen imeytymistä. Aamulla taas voit käyttää kasvovettä, jossa on mm. maitohappoa. Se avaa ihon tukkeumia ja valmistaa ihon vastaanottamaan tehoaineet. Voit myös tehdä tehokkaamman pigmenttiä hajottavan kuorinnan kerran viikossa. Tätä tekisin kuitenkin vain vuoden pimeimpinä aikoina. Voit myös käydä kauneushoitolassa ottamassa tehokkaamman kuorinnan.

Näillä ohjeilla pääset hyvään alkuun pigmentin hoidossa. Muista, että se on pitkä prosessi, sillä pigmenttikin on voinut olla ihon alla muodostumassa pitkän aikaa. Se voi olla jo teinivuosina otettu aurinko, joka näyttäytyy vasta myöhemmässä iässä. Muista siis ennen kuvat ja säännöllinen hoitaminen.

Haluatko lisää vinkkejä, joilla pääset lähemmäksi unelmiesi ihoa jo viikossa? Lataa ilmainen oppaani Täydellinen iho viikossa ja liity samalla mukaan positiiviseen sisäpiiriini.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy