Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Pienemmät ihohuokoset 4 viikossa
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Isot ihohuokoset ovat monen silmää ärsyttävä asia iholla. Iholla ei muutoin ole näppyjä, ihon väri on tasainen, mutta huokoset ovat näkyvissä vaikka mitä tekisi. Tai ne ovat kaiken muun lisäksi viimeistelemässä epätasaista ihoa. Käydäänpä läpi miksi ihohuokoset saattavat olla niin näyttävät ja miten niistä saisi vähemmän silmiin pistävät.

Pienemmät ihohuokoset 4 viikossa

Pienemmät ihohuokoset ovat niin naisten kuin miesten tavoite. Joillakin akne on jättänyt isot huokoset jälkeensä, iho on rasvoittuvainen ja sen takia huokoset erottuu selkeästi tai ikää alkaa olla, jolloin juonteiden lisänä ovat ilmestyneet isot huokoset. Niitä on lähes mahdoton peittää ja vaatii hyvät meikit ja pohjusteet, jotta kukaan ei erottaisi niitä. Tylsää vai mitä? Siksi varmasti olet innoissasi, kun kerron miten saat pienennettyä näitä koloja iholla jo neljässä viikossa.

Huokosien häivyttäminen ottaa aikaa ja siksi kannattaa ottaa ennen ja jälkeen kuvat. Neljän viikon päästä voi olla vaikeaa muistaa kuinka suuret nämä kuitenkin vain maksimissaan parin millin kokoiset huokoset ovat olleet.

Liity positiiviseen sisäpiiriini ja saat oppaan Täydellinen iho viikossa.

Nämä keinot auttavat ihohuokosiin

Kerron sinulle kolme eri keinoa joilla saat pidettyä ihon tasaisena ja huokoset pienempänä. Paljon riippuu myös ihotyypistä, iästä sekä ihon historiasta esimerkiksi onko ollut akne. Ihotyyppi voi olla rasvoittuva jolloin huokoset ovat laajentuneet usein kauttaaltaan tai ainakin isommalta alueelta kuin normaalissa / sekaihossa. Tällöin avainasemassa on ihon hyvä puhdistus ja ennaltaehkäisevä hoito, ettei huokoset tukkeudu.

Jos taas aiemmin on iholla on ollut paljon epäpuhtauksia tai akne, on se voinut jättää jälkeensä arpia jotka näyttävät isoilta huokosilta. Akne ei kuitenkaan aiheuta isoja huokosia vaan akne on syntynyt isojen huokosten takia, jotka tuottavat talia normaalia enemmän. Tällöin hoidetaan arpia ja ihon uusiutumista.

Ikääntyminen on yleinen syy suurentuneisiin huokosiin. Ihon kimmoisuus alkaa hävitä, jolloin ns. paketti ei pysy kasassa. Eli iho ei jaksa pitää huokosia suppeina. Tähän ei auta huokosia puhtaana pitävät tuotteet, vaan on tehtävä jotain mikä auttaa ihoa pysymään napakkana.

Miten käytännössä huokosista päästään eroon?

Kerron sinulle rehellisesti, että et pääse niistä eroon. Siksi tämän blogitekstin otsikko on "Pienemmät huokoset 4 viikossa" ei "Eroon huokosista 4 viikossa". Sillä ihohuokosilla on tehtävä iholla ja yksi niistä on mm. ihon kosteustasapainon ylläpito. Mutta häivytettyä niitä saa ja pienennettyä.

Jos tiedät ihosi olevan rasvainen tai T-alueella on näkyvät huokoset, niiden ensisijainen hoito on hyvä puhdistus ja huokosten pitäminen puhtaana. Jos ne pääsevät tukkeutumaan, tulee niistä entistä näkyvämmät. Hyvä esimerkki on monen nenä, jossa näkyy joko ihan mustapäitä tai harmahtavia tukkeumia. Muista siis ihon huolellinen pesu iltaisin ja säännöllinen ihon kuorinta. Suosi mieluiten iholle jätettäviä kuorintoja jotka pestään pois. Tällaisia ovat esim. salisyylihappo, maitohappo, hedelmähapot tai muut entsymaattiset kuorinnat. Älä kuitenkaan yli kuori ihoasi, vaan ohjeen ja ihotyyppisi mukaan. Tähän saat apua ihonhoidonammattilaiselta.

Aknen tuomat arvet, jotka näyttävät suurilta huokosilta onkin haastavampi hoitaa, mutta ei mahdotonta. Hyvä muistisääntö on, että mitä tahansa teet arville, hoidon pitää päästä arven läpi syvemmälle ihoon. Arven pinnan hoitaminen ei tule viemään arpea pois. Vaan iho täytyy saada uusiutumaan ja tuottamaan tervettä ihoa tilalle. Tämä tapahtuu paljon syvemmällä kuin pinnassa. Yksi hyvä hoito on mikroneulaus, mielellään ammattilaisen tekemänä, jotta et saa enempää vahinkoa aikaan.

Mikroneulaus kotona, miksi en saa tuloksia?

Ikääntymisen tuomat laajentuneet huokoset hoidetaan niin kuin juonteita hoidetaan. Eli napakoitetaan ihoa kauttaaltaan. Tähän hyviä keinoja ovat A-vitamiini aamuin illoin iholle, mikroneulaus (tällä viet tehoaineet syvemmälle), kiinteyttävät peptidit ja esimerkiksi valoimpulssi. Hoitolamaailmasta löytyy paljon eri hoitoja ihon kiinteyttämiseen, mutta muista, että kotihoito on tärkeää, koska sillä ylläpidät hoidon tuloksia ja parannat niitä ajan kanssa.

Isojen huokosten hoitaminen on jokapäiväistä huolenpitoa, että iho voi hyvin, ei tukkeudu ja pysyy napakkana. Keinoja ja tuotteita tähän löytyy paljon. Siksi kannattaa konsultoida ammattilaista. Jos haluat ottaa tehostartin ihon napakoittamiseen, voit varata ajan valoimpulssiin hoitolaani.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy