Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
3 syytä miksi haluat hoitaa hormoni aknea ulkoisesti
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Hormonaalinen akne on minusta vaikein aknen muoto hoitaa. Sillä siihen en pysty vaikuttamaan, koska se tulee sisältä päin. Kerron sinulle 3 syytä miksi haluat hoitaa hormoni aknea ulkoapäin. Näin ymmärrät akneasi paremmin ja miten saat sen kuriin.

Haluatko ottaa ihollesi nopean lähdön kohti tervettä ja hehkuvaa ihoa? Liity sisäpiiriini oikealta ja saat kaikki vinkkini ihonhoitoon liittyen!

Hormonaalinen akne voi olla joskus helppo huomata ihosta, sillä se paikallistuu naisilla usein leuan alueelle. Se saattaa lehahtaa pahemmaksi kerran kuussa kuukautiskierron mukaisesti (monesti juuri ennen kuukautisia). Leukaan saattaa tulla todella kipeitä patteja, jotka ovat huomattavasti isompia kuin normaali finni. Näissä pateissa ei välttämättä näy edes valkoista päätä niin kuin finnissä. Tällaisen aknen muoto on kystinen akne eli rakkulainen akne.

Ihollasi voi olla myös tavallisia finnejä, valkopäitä tai mustapäitä.

Miksi suosin hormoneista johtuvan aknen hoitamista ulkoisesti?

Syy 1.

Syy on se, että useimmiten asiakkaani saattavat käyttää hormonaalista ehkäisyä joka toimii heille muuten hyvin. Voin kehottaa ehkäisymenetelmän uudelleen miettimistä alan ammattilaisen kanssa. Mutta hekin voivat antaa ensin aikaa ihon rauhoittua ennen kuin ehkäisykeinoa lähdetään miettimään uudestaan.

Syy 2.

Toinen syy on, että saatat olla raskaana tai juuri synnyttänyt ja hormonit vielä hyrräävät. Tilanne tulee rauhoittumaan itsestäänkin, mutta sinun ei silti tarvitse kärsiä tilanteessa.

Syy 3.

Iho tarvitsee silti hoitamista myös ulkoisesti. Se tuo helpotuksen tunnetta, kun tiedät, että voit itsekin vaikuttaa tilanteeseen. Pystymme myös vähentämään tulehdustiloja iholla. Näin säästyt kipeiltä paukamilta, jotka saattavat ilman hoitamista kestää viikkoja. Kun hallitsemme isojen finnien syntymistä, säästyt myös monilta arvilta.

Haluan painottaa, että aina kannattaa käydä lääkärissä jos tunnet, että hormonit eivät ole kohdallaan. Olen kuitenkin täällä auttamassa sinua niistä johtuvien epäpuhtauksien hoidossa.

Miten epäpuhtauksien hoitaminen ulkoisesti käytännössä auttaa?

Kauneushoitolassa säännöllisesti käydessä, voimme pitää ihohuokosesi puhtaana. Pystymme tehdä esimerkiksi mekaanisen ihonpuhdistuksen, jossa otamme tukkeumat kuten mustapäät pois. Mustapäät ovat tukkeena ihohuokosessa, josta voi aiheutua iso tulehtunut rakkulainen patti. Myös hyvillä hoitotuotteilla saamme pilkottua tukkeumia ihohuokosista.

Sama pätee kotihoitoon. Kotona tuotteissa on hyvä olla ainesosia, jotka hillitsevät tulehdusta, mutta myös pilkkoo tukkeumia huokosissa. Esimerkiksi maitohappo ja tulehdusta hillitsevä salisyylihappo. Kotona voit tasoittaa talin tuotantoa sekä vahvistaa ihoa.

On äärimmäisen tärkeää muistaa hygienia. Vaikka epäpuhtauksien aiheuttaja on hormoni sisälläsi niin hyvä hygienia auttaa oireiden hoitamisessa. Vaikka käyttäisit hyviä tuotteita ihollesi, mutta kuivaat kasvot pesun jälkeen likaiseen pyyhkeeseen niin et saa täyttä hyötyä ihollesi. Hieman lisää hygieniasta voit lukea blogitekstistä, jonne pääset tästä.

Pystyt siis hoitamaan hormonien tuomia epäpuhtauksia ulkoisestikin, sillä aina et voi heti vaikuttaa hormoneihin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että joutuisit kärsiä sen aiheuttamista iho-oireista täydellä teholla. Muista silti kääntyä lääkärisi puoleen jos tarvitset apua hormonien tasoittamiseen.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy