Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Selän akne kuriin näillä arkisilla toimilla
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Selän tai esimerkiksi dekoltee alueen akne on häiritsevää. Se saattaa sotkea vaatteita ja petivaatteita tai olla kipeä. Myöskin selkä on hyvin hankala alue ylettyä itse hoitamaan. Haluankin vinkata sinulle muutaman keinon joilla selätät selän aknen!

Puhdistus

Kun puhutaan aknesta niin puhdistus on aina ensisijaisen tärkeää. Oli se sitten vain vesipesu tai puhdistusaineella tehtynä. Emme koskaan halua, että akne saa vielä enemmän syitä villiintyä. Analysoi siis päivittäistä arkeasi. Hiki olisi hyvä huuhdella selästä pois heti kun mahdollista, jotta se ei jää muhimaan. Onko työsi raskasta, jossa tulee väkisin kuuma ja hiki kuten rakennustyömaalla tai personal trainerinä? Okei, personal traineritkin ovat yleensä niin hyvässä kunnossa ettei välttämättä edes tule hiki, mutta ymmärrätte pointin. Tällaisessa työssä suosittelen pikasuihkua heti töistä päästyä. Kuivaa iho puhtaalla pyyhkeellä ja vaihda puhdas paita päälle.

Käytkö päivittäin tai useamman kerran viikossa harrastamassa hiki liikuntaa? Käveletkö / pyöräiletkö töihin, jonka aikana hikeä pukkaa? Itse ainakin pyöräilen usein töihin ja hikihän siinä tulee väkisin. Eli huomioi siis myös hyötyliikunta.

Miten puhdistat sitten selän suihkussa? Hien puhdistamiseen riittää pelkkä vesikin. Mutta jos haluat hoitaa selän aknea pesulla käydessä, voit käyttää puhdistustuotetta. Puhdistustuotteen tulisi olla aknelle tarkoitettu. Hyvin vähän olen törmännyt akneselän puhdistustuotteisiin, mutta niitäkin on. Esimerkiksi Dr. Sandra Lee on tehnyt oman aknen hoitosarjan ja siellä on omia tuotteita kehon akneen. Hänellä on myös suihkutettava body spray, joka toimii niin kuin kasvovesi. Se on suunniteltu niin, että se on helppo suihkuttaa itse selkään. Näitä tuotteita toivoisin tulevan lisää myyntiin, jotta aknen hoito selälle onnistuisi myös yksin. Voit käydä tutustumassa näihin tuotteisiin täällä.

Hygienia

Hikiset työ- tai treenivaatteet kannattaa vaihtaa useasti. Jos hikoilet työssäsi niin suosittelen työvaatteiden pesua päivittäin. Näin et heti puhtaalle iholle laita likaista vaatetta työt aloittaessa. Muista vaihtaa myös petivaatteet sekä pyyhe säännöllisesti ja mielellään usein. Varmasti kaikki tietää tunteen, kun yöllä herää ja hiki valuu, vaikka kesähelteellä? Jep, lakanat vaihtoon siis useasti. Selän finnit kiittää!

Kuorinta

Selänkin iho on välillä hyvä kuoria. Suosittelen mieluummin käyttämään vartalon kuorintaan tarkoitettua kinnasta / hanskaa. Koko kehon kuorinnat eivät ole tarkoitettu aknelle ja niistä voi vaan olla haittaa. Puhdas kuorintakinnas on siis parempi vaihtoehto. Kuori itse sen mitä saat tai pyydä perheeltä apua. Myös puhdas karhea pyyhe voi hellästi käytettynä toimia tähän jos et saa apua muilta.

Selän ja dekolteen aknessa tärkeintä onkin siis yleinen hygienia, jota täytyy tehostaa. Aika simppeleitä ratkaisuja. Nämä auttavat rauhoittamaan aknen ja ennaltaehkäisevät sen pahentumista. Dekolteelle voit käyttää samoja tuotteita kuin kasvojen aknen hoitamiseen. Sekä kaikki selän akneen antamani ohjeet käyvät myös koko kehon aknen hoitamiseen.

Haluatko saada hyödyllisen oppaan sähköpostiisi, jonka avulla pääset lähemmäs täydellistä ihoa jo viikossa? Oppaan saat täältä.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy