Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
30v. näin siirrät täyteaineen ottamisen myöhemmäksi
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Älä ymmärrä minua väärin, täyteaineissa ei ole mitään vikaa.

Haluan kuitenkin kertoa sinulle kuinka siirrät niiden tarpeen myöhemmäksi.

Nyt kun puhun sinulle täyteaineista, puhun niiden käytöstä juonteiden häivyttämisessä. Huulitäytteet tai muu kasvonpiirteiden muokkaaminen on asia erikseen. Käydäänpä siis läpi kasvojen juonteiden ehkäisy ja mihin niitä ensimmäisenä ilmestyy.

Kuulutko jo positiivisen ilmapiirin sisäpiiriini? Mukaan pääset liittymään oikealta "Liity sisäpiiriin". Nähdään siellä!

Keinoja pitää iho nuorekkaana

  • Aloita juonteiden ennaltaehkäisy ajoissa.

Ihon vahvistaminen kannattaa aloittaa jo 23 vuotiaana, mutta jos olet 30v. niin aloita hieman tehokkaampien hoitotuotteiden käyttö nyt. Voit myös tehostaa tehoaineiden vaikutusta kotona tehtävällä neulauksella. Tähän hanki kuitenkin tuotteet, jotka ovat nimenomaan neulaukseen tarkoitettu, sillä kaikki tuotteet eivät tähän tarkoitukseen sovi.

  • Kosteuta ihoa, jolloin kuivuuden tuomat pikku juonteet eivät synny iholle.

Kaikille tuttu hyaluronihappo on hyvä esimerkki tuomaan lisäkosteutta ja kuulautta iholle. Voit käyttää neulauksen jälkeen tai muuten vaan hoitovoiteesi alle seerumina. Suosi säännöllistä kuorintaa, jotta kuollut ihosolukko saadaan ihon pinnalta pois. Näin muut tuotteesi imeytyvät paremmin. Muista myös juoda vettä päivittäin riittävästi!

  • Kasvohieronta / -jumppa, jotta lihakset jaksavat kannatella kasvojasi ryhdikkäinä.

Kasvohieronnan tulokset näen työssäni usein. Kuitenkin tämä keino ihon kiinteytykseen on usein lyhyt aikainen. Siksi sitä tulisi tehdä säännöllisesti, jotta saadaan pysyviä tuloksia. Näitä jumppa- ja hierontaohjeita on netti täynnä. Hyvä nyrkki sääntö kuitenkin on käyttää ylöspäin suuntautuvia liikkeitä. Aloita hieronta dekolteelta ja jatka aina hiusrajaan tai jopa päänahkaan asti.

  • A-vitamiini ihonhoitotuotteissa

Jos tiedät minua yhtään tai olet lukenut aiempia kirjoituksiani, niin tiedät että olen A-vitamiinin suuri fani! Onhan sen hyödyt ikääntyvälle iholle ollut tiedossa jo kauan. Miksi suosin sen käyttöä suoraan iholle on se, että siellä ne juonteetkin ovat. On myös mahdollista ottaa lisäravinteita suun kautta. Silloin kuitenkaan kaikki A-vitaminiin hyödyt eivät mene oikeaan paikkaan, vaan sen hyödyt jakautuu koko keholle.

  • Aurinkosuoja

En voi liikaa tätä painottaa, sillä aurinko tuhoaa meidän ihoa. Se tuhoaa ihostamme kollageenia ja elastiinia, jotka pitävät ihomme kimmoisana. Siksi päivittäinen suojaus on hyväksi. Varsinkin jos olet raskaana tai imetät niin auringon ja hormonien yhdistelmä tuo monesti isot pigmentit kasvoille. Itse käytän aurinkoasuojassa kerrointa 15. Sillä mitä pienempi SPF merkintä on, sen vähemmän tuotteesta löytyy kemikaaleja. Sekä totuus on, että kaikki SPF 15, 30 ja 50 antavat yli 90% suojan. Vielä parempi on jos aurinkosuojassa on antioksidantteja esim. E-vitamiinia. Se korjaa jo heti auringon tuhoja eikä vain blokkaa säteitä.

Mihin juonteet syntyvät?

Nyt kun puhutaan kolmekymppisen ihosta niin todennäköisesti juonteita saattaa esiintyä yläkasvoilla. Kuten otsalla, kulmakarvojen välissä (sibelius juonteet), silmänympäryksillä, mutta myös suupielet voivat alkaa roikkua (ja kyllä, rintojen väliin myös..).

Otsalle voi tulla juonteita herkästi jos kurtistat tai nostat kulmakarvoja usein. Silmänympäryksiin niitä voi tulla siristelystä. Tällöin kannattaa miettiä näön tarkastamista jos koet siristeleväsi usein. Näihin ilmejuonteisiin hyvä ehkäisy on mm. botuliini eli botox. Se lamaannuttaa liian aktiiviset lihakset, jolloin iho ei koko ajan mene kurttuun. Botuliinia ei tarvitse laittaa niin paljon, että ilmeet häviäisi kokonaan. Tässäkin maltti on valttia.

Suupielet lähtee kääntymään alaspäin ikääntyessä ja mitä enemmän ikää tulee niin voi alkaa ilmestyä marionetti juonteet. Näihin itse olen kokenut hyväksi mm. valoimpulssin sekä peptidien imeytyksen. Myös mesolangat voivat olla hyväksi, mutta kannattaa käydä konsultaatiossa selvittämässä niiden tarve, näitä laittavalla henkilöllä. Mesolangat itsessään kohottavat piirteitä, mutta niiden tehokkuus tulee siitä, että iho alkaa itse tuottaa elastiinia ja kollageenia. Tulokset tulevat pikkuhiljaa ja kestävät hyvinkin pitkään.

Olen aina ihon vahvistamisen kannalla ja sen säännöllisen hoitamisen puolella. Sitten jos juonteita jää niin täyteaineilla niistä pääsee eroon, kuin taikasauvan iskusta!

Kirjoitin myös hieman samasta aiheesta toisen kirjoituksen. Siinä käydään läpi miten reagoida ensijuonteisiin. Pääset lukemaan sen täältä.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy