Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Liity sisäpiiriin
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Näin erotat onko ihosi kuiva vai rasvainen kun se kiiltää
8.31.2021 10:54

Muistan olleeni teini-ikäinen ja jo kosmetologi koulussa (taisin olla suorittamassa ensimmäistä vuotta). Ihmettelin miksi meikki aina karkaa nenältä sekä leuasta päivän aikana. Meikkiä sai olla laittamassa jo puolivälissä päivää uudestaan ja pyyhkimässä rasvaisuutta pois iholta. Kyllä, silloin oli tärkeää että meikki oli tiptop, joten se tehtiin uusiksi päivän aikana. Onneksi niistä päivistä on päästy eteenpäin sekä siitä, että meikki liukuu olemattomiin rasvaisuuden takia. Kuulen silti työssäni samanlaisia tapauksia edelleen. Avataanpa hieman syitä miksi näin käy. Pääsyy on yleensä, ettei tiedetä mikä se oma ihotyyppi on ja kuinka sitä tulisi hoitaa. Onko iho siis rasvainen, mutta toisaalta sitä kiristelee pesun jälkeen tai jopa päivän aikana, jolloin sen voisi luokitella kuivaksi.

Tarvitsetko apua ihosi hoitamisessa oikein? Selvitetään yhdessä miten hoidat ihoasi tuloksellisesti etäkonsultaation kautta.

Sekaiho vai rasvainen iho?

Rasvaisen ihon tunnistaa siitä, että se voi kiiltää kauttaaltaan, ihohuokoset ovat laajentuneet myös poskilta, iho näyttää samealta ja siihen ei välttämättä imeydy hoitotuotteet hyvin.

Sekaihon, varsinkin pintakuivan sellaisen, tunnistat kun T-alue (leuan kärki, nenä, otsa) tuottavat pientä epäpuhtautta tai kiiltelyä. Muuten iho voi olla normaali tai pintakuiva. Pintakuivuuden huomaat pesun jälkeisenä kiristävänä tunteena / kutinana. Ihossasi saattaa näkyä pienen pieniä juonteita kun ihoa kiristää.

Sekaihon kiiltävä T-alue kuriin

No miksi se iho sitten kiiltää vain T-alueelta? Ja kuitenkin iho saattaa tuntua kuivalta. Meneehän siinä jo sekaisin, että käyttääkö sekaihon / rasvaisen ihon tuotteita vai kuivan ihon tuotteita. Voit tietysti kysyä ammattilaisen apua ihosi tulkitsemisessa. T-alue kuitenkin voi kiiltää monellakin ja sille on hyvä selitys. Talintuotanto on voimakkaampaa tällä alueella. Se kuitenkin voi voimistua niin, että iho alkaa kiiltämään jos iho on kuiva. Kun iho on kuiva, varsinkin pintakuiva, se haluaa kosteuttaa itseään tehostamalla talintuotantoa. Näin ollen kuiva sekaiho alkaa kiiltämään.

Mikä siis neuvoksi, kun sinulla voi olla pientä epäpuhtautta kasvoilla, mutta se on myös kuivahko? Huomioi hellävarainen puhdistus. Liiallinen puhdistaminen tai liian voimakkailla puhdistusaineilla viet iholta sitä hyvää talia, jolloin iho lähtee tuottamaan sitä lisää reilulla kädellä. Jos ihossasi on epäpuhtauksia, voit ihan hyvin käyttää esimerkiksi kasvovettä, joka pitää huokoset puhtaina eikä pääse kerryttämään tukkeumia. Muista myös hyvä kosteutus. Sinun ei tarvitse käyttää tuhteja voiteita jos ne tuntuvat liian raskailta iholla. On olemassa oikein tehokkaita kosteuttavia tuotteita, jotka ovat kevyitä iholla.

Ihon kiiltely T-alueelta on usein talven aikana havaittava ongelma. Ilma on kuivaa niin ulkona kuin sisälläkin ilmastointien pauhatessa. Hyvä ihon kosteuttaminen ei mene koskaan hukkaan. Se auttaa ihoa pysymään vahvana ja terveen, kun sen suojakuori on ehjä. Joten mieluummin keskity ihon kosteuttamiseen jos huomaat iholla kuivuutta sekä kiiltelyä.

Haluatko ottaa osaa haasteeseen, jossa tavoitteena on täydellinen iho viikossa? Olen tehnyt ilmaisen oppaan, jossa autan sinua pääsemään lähemmäs unelmiesi ihoa jo viikossa. Samalla liityt mahtavaan sisäpiiriini ja saat lisää ihonhoitovinkkejä. Lataa ilmainen opas

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy