Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Liity sisäpiiriin
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Onko aknesta eroon pääseminen mahdotonta?
3.23.2021 10:00

Oletko sinä miettinyt näitä kysymyksiä?

Voiko aknesta päästä eroon ollenkaan?

Miksi minulla on akne?

Nämä ovat kysymyksiä mitä asiakkaani minulle esittävät ja siksi haluan tehdä näistä kysymyksistä oman blogipostauksen. Jotta saat mahdollisimman paljon irti tästä aiheesta, olen pyytänyt haastateltavaksi Laurenin selittämään näitä aiheita auki. Lauren tulee Vitamion Oy:ltä, joka on Environ tuotteiden maahantuoja.

Tulet siis ymmärtämään paremmin aknea ja sen hoitamista luettuasi tämän kolmiosaisen haastattelun.

Oletko huomannut, että ihollesi on tullut aknea maskin käytön takia?

Jos olet, niin käy katsomassa video instagramista. Kerron siinä sinulle keinoja, joilla pystyt ehkäisemään ja parantamaan ihosi kuntoa, kun käytät maskia

Haastattelu osa 1

Onko aknesta eroon pääseminen mahdotonta? 

  • Aknesta eroon pääseminen ei ole mahdotonta, mutta se on haastavaa. Se vaatii omistautumista ja kärsivällisyyttä niin asiakkaalta kuin hänen ihonhoidon ammattilaiseltakin. Kaikille ei sovi samat hoitomenetelmät esim. toisella riittää vain tietyt tuotteet ja toinen tarvitsee enemmän. Asiakkaan on tärkeää luottaa täysin ihonhoidon ammattilaiseen ja antaa heidän muokata hoitomenetelmää pitkin matkaa, niin kuin iho omaan tahtiin vaatii. Environin tuotteet toimivat erityisen hyvin tähän tarkoitukseen. Meidän omistautuneet ihonhoidon ammattilaisemme ovat hyvin koulutettu ja heillä on aina tuki Environilta, kun asiakkaan hoitorutiinia pitää muuttaa, jotta asiakas saa parhaimman mahdollisen tuloksen iholleen.

Mitkä ovat suurimmat syyt saada akne? 


-Aknea luullaan virheellisesti olevan vain yhden tekijän syy vaikka todellisuudessa aknen aiheuttaja onkin monimutkainen yhdistelmä elimistössä ja ihossa. Aknea voi aiheuttaa yksi tai useampi syy seuraavista:

  • Hormonit.

Hormonaalista aknea voi olla niin teineillä kuin aikuisilla. Esimerkkejä syistä, jotka voivat aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa ovat raskaus, raskauden jälkeinen aika, vaihdevuodet sekä murrosiän akne. 

  • Ruokavalio.

Kehon sisäinen epätasapaino ja vatsan tila voivat olla yksi syy. Niin sanottu suoliston terveys on hyvä huomioida aknea hoidettaessa. Se ei kuitenkaan aina ole se suurin syy aknen alkamiseen, mutta voi edesauttaa sen muodostumista. Ruuansulatus systeemin ja kehon pH kannattaa normalisoida ruokavalion ja lisäravinteiden kautta. 

   Kehottaisin myös välttämään rasvaista sekä prosessoitua ruokaa. Sitrushedelmät ja jotkin kasvikset sekoittavat kehon pH:ta. Voit keskittyä enemmän tumman vihreisiin kasviksiin, värikkäisiin hedelmiin ja marjoihin, mutta vältä maitotuotteita, sillä ne nostavat kehon tulehdustilaa ja edesauttaa aknen kehittymistä. 

  • A-vitamiinin puute.

Matalat pitoisuudet a-vitamiinia kehossa ja ihossa voivat aiheuttaa aknea. A-vitamiini on elintärkeä tekijä aknen ehkäisyssä sekä hoidossa ja siksi Environin tuotteilla aknen hoidossa on saatu niin hyviä tuloksia. Lisää Environin historiasta näet alempaa.*

  • Ravinteiden puute.

Tutkimukset osoittavat, että vitamiinien A, D ja C ja jopa Omega 3 puutos kehossa voivat tehdä aknesta jatkuvan. 

  • Hygienia.

Esimerkiksi tyynyliina täytyy vaihtaa 2-3 päivän välein, pyyhe jolla kuivaat kasvot joka päivä. Pese ne pesukoneen lämpimällä ohjelmalla. Puhdista säännöllisesti myös kaikki muu mikä on kosketuksissa akneihon kanssa. 

    Kasvoja pestäessä älä käytä kintaita tai kasvosieniä, pese iho käsin. 

   Osta mieluummin ihonhoidon ammattilaiselta hänen valitsemiaan tuotteita kuin päivittäistavarakaupan pesuaineita. 

   Vältä koskettelemasta kasvoja päivän aikana. 

  • Ihonhoidon historia

Iho on elävä orgasmi, joka on tärkeä huomioida, mutta täytyy myös tarkastella ulkopuolisia tekijöitä. Vääränlaisten tuotteiden käyttö, joita ei ole tieteellisesti testattu, voi saada ihon epätasapainoon. Se voi myös tuhota ihoa, jolloin tuote voi olla yksi aknen aiheuttaja.

-Tykkään ajatella ihoa elimenä, joka ei "koskaan unohda".

Kaikki mitä laitamme iholle ja jos sitä ei ole tutkittu kunnolla, voi jälkeenpäin tuottaa reaktioita. Esimerkiksi liian rajut kuorinnat, jotka vaurioittaa ylettömästi ihon suojaavaa kerrosta, vaurioittaa ihon normaalia tilaa (pH:ta) missä mikro-organismit elävät. Tämä ihon uloin kerros on meidän suojakuori. Jotkut näkevät tämän vain kuolleena ihosolukkona. Mutta jos rikomme tämän kerroksen, on iho herkempi syvemmältä bakteeri tulehduksille (kuten talirauhanen, jossa akne syntyy).

Haastattelun osa 1 näyttää kuinka Lauren ja minä rakastamme tiedettä ihon hoitamisessa. Joillekin se saattaa mennä ns. yli hilseen, mutta se on paras keino saada ymmärtämään miksi ihossasi tapahtuu tiettyjä asioita. Ymmärtäminen taas tuo lisää motivaatiota.

Seuraavassa osassa Lauren vastaa kysymyksiin:

Mitä tehdä iholle aamuisin, varsinkin jos on akne?

Mitkä ovat tärkeimmät ihonhoitorutiinit kotona, jos on Roaccutan kuurilla?

Voit liittyä sisäpiiriin tästä, jotta sinulta ei mene seuraava osa ohi! Saat muistutuksen uusimmasta blogitekstistä sähköpostiisi heti, kun uusi kirjoitus on luettavissa.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy