Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ruusufinni
Yksi asia jolla et pahenna ruusufinniä kesällä
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Ruusufinni on oikukas iho-ongelma, sillä siihen ei ole parannuskeinoa vaan se vaatii jatkuvaa hoitoa. Kesällä sille on yksi aiheuttaja, joka on ruusufinnin pahentajista usein se suurin syyllinen. Käydään läpi mikä tämä yksi syyllinen on ja miten suojaudut siltä.

Oletko jo lukenut aiemman kirjoituksen Mitä jos voisit rauhoittaa ruusufinnin?

Kesällä ruusufinniä pahentaa aurinko. Totta kai juuri se mistä me suomalaiset halutaan eritoten nauttia täysillä kerrankin kun voi. Ruusufinnin aiheuttajaa ei tiedätä tarkkaan ja varmaan siksi myöskään ei oikein osata sanoa miksi juuri aurinko pahentaa sitä. Toki poikkeuksiakin on, joilla aurinko voi parantaa ruusufinni ihoa. Ruusufinniä mitä työssäni olen nähnyt, on usein liittynyt auringon kanssa yhteinen historia. Ei tarvitse olla auringon palvoja, mutta jos ihoa ei ole suojattu oikein ja on vietetty paljon aikaa auringossa, sen näkee myöhemmin ihosta.

Kolme tekijää minkä takia aurinko pahentaa ruusufinniä

  • Auringon tuottama punoitus kasvoilla
  • Auringon tuoman kuumuuden aiheuttava punoitus
  • Aurinkovoide

Auringon tuottama punoitus kasvoilla, voi tarkoittaa sitä että iho on palanut. Tai se voi aiheutua ihan vaan siitä, että on todella kuuma ja siitä johtuen kasvot punehtuvat. Ja ruusufinnissä kasvot punehtuvat hyvin herkästi. Tämä usein tapahtuva punehtuminen aiheuttaa sen, että pienet verisuonet menevät rikki, eivätkä enää jaksa supistua. Tällöin ihoon jää näkyviin pieniä verisuonia.

Aurinkovoiteen kanssa kannattaa suosia fysikaalista aurinkosuojaa kemiallisen sijaan. Fysikaalinen aurinkosuoja tekee hengittävän kalvon ihon pinnalle, josta se heijastaa auringon säteet pois päin. Kemiallinen suoja on ihossa, jossa se muuttaa auringon UV-säteet lämmöksi. Tämä lämpöreaktio saattaa ärsyttää ruusufinniä. Voit lukea enemmän fysikaalisesta ja kemiallisesta aurinkosuojasta enemmän aiemmasta kirjoituksestani Näin valitset - fysikaalinen vai kemiallinen aurinkosuoja.

Jos sinulla on ruusufinni, jonka oireet haluat pitää kurissa myös kesällä, vältä päivän kuuminta aurinkoa, suojaa ihosi auringolta hyvin ja oikein sekä käytä kemiallista aurinkosuojaa. Nauti tietenkin kesästä, mutta voit tehdä sen myös ihoystävällisesti. Monesti asiakkaat harmittelevat jos tällaisia rajoituksia annan, mutta se jää heidän päätettäväkseen haluavatko he taltuttaa iho-oireet vai katsella niitä ja hyppiä tuotteesta ja hoidosta toiseen, etsien pikaratkaisua. Ja voin kertoa, että ruusufinniin sellaista ei ole, jos et itse ole valmis tekemään ihollesi sitä mitä se vaatii. Ruusufinnistä ei pääse eroon lopullisesti, mutta sen oireet voidaan saada kuriin ja pidettyä hyvin poissa säännöllisellä hoitamisella.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy