Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Kosteuta akneihoa ilman, että saat lisää finnejä
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Nosta käsi ylös jos ihollasi on epäpuhtauksia vaikka muille jakaa ja silti ihosi on kuiva.

Jep, tuttu tunne!

Voiko siis olla vielä hankalempaa hoitaa finnejä? Onneksi minulla on sinulle hyviä uutisia. Voit kosteuttaa kuivaa akneihoakin hyvin, ilman että ihosi tukkeutuu ja tekee vielä lisää epäpuhtauksia. Jopa finnit saattavat vähentyä, kun ihosi ei ole kuiva. Kerron siihen ihan kohta syyn. Haluan kuitenkin ensin muistuttaa, että olen tehnyt erittäin hyödyllisen oppaan, jolla pääset lähemmäksi täydellistä ihoa jo viikossa. Liity mukaan sisäpiiriini ja saat oppaan sähköpostiisi heti.

Paksu rasva vai kevyt superkosteuttaja?

Usein käy järkeen, että kuivalle iholle pitää laittaa tuhtia rasvaa, joka varmasti kosteuttaa. No miksipä ei. Se toimii hyvin jos ihollasi ei ole epäpuhtauksia. Mutta jos kuitenkin ihollasi on vaikka akne, niin se tukkeutuu helposti jo itsestäänkin. Ja kun siihen laitetaan paksu voide, joka ei välttämättä anna ihon hengittää niin se tukkeutuu.

Eli ratkaisu on siis kevyempi superkosteuttaja. Kevyessä tuotteessa täytyy olla hyvät raaka-aineet, jotta se on kosteuttava eikä tuki ihoa. Jos ihosi pinta tuntuu kuivalta eli se kiristää ja näet pinnassa juonteita niin sinulle todennäköisesti riittää esimerkiksi kosteuttava seerumi esimerkiksi hyaluronihapposeerumi. Mutta mitäs jos iho hilseilee? Tällöin iho kaipaa rasvahappoja esimerkkinä sheavoi.

Täytyykö epäpuhtaan ihon kuivuuden hoitamisessa huomioda muita tuotteita?

Suosittelen miettimään puhdistusta, jota käytät. Akne ja epäpuhtaan ihon suosituin putsari on yleensä geelimäinen. Se puhdistaa tehokkaasti. Jos ihosi on kuiva, tämä puhdistusaine vie siltä vähäisimmätkin omat hyvät rasvat ihosta. Jotta emme järkytä ihoa enempää niin hellempi puhdistusaine on parempi vaihtoehto. Haluamme kuitenkin pitää ihohuokoset puhtaana järkyttämättä ihon omaa toimintaa. Voit silti käyttää kasvovettä, joka on tarkoitettu epäpuhtaalle iholle.

Kuorinta. Ehdoton ykkönen epäpuhtaalle ja kuivalle iholle. Kuivassa ihossa, kuollutta ihosolukkoa on kertynyt ihon pinnalle ja sen läpi ei imeydy tuotteiden raaka-aineet. Ei kosteuttavat tuotteet eikä aknea hoitavat tuotteet. Siksi kuiva iho kuoritaan säännöllisesti. Silloin kosteuttavatkin tuotteet menee paremmin perille. Kuolleet ihosolut voivat myös tukkia ihohuokosia, joka pahentaa aknea.

Miksi epäpuhtaudet saattavat vähentyä ihon ollessa kosteutettu?

Kuiva iho tuottaa talia enemmän kuin normaali iho. Talin tarkoitus on kosteuttaa ihoamme. Siksi normaali / sekaihon t-alue voi kiiltää kuin mikäkin vaikka iho tuntuu kuivalta. Kun iho on kosteutettu sen ei tarvitse tuottaa talia enempää. Toki akneiho tuottaa siitä huolimatta talia enemmän. Mutta kun talin tuotanto saadaan kuivuuden kannalta rauhoitettua niin ihollasi on jo yksi asia vähemmän mitä huolehtia.

Seuraatko jo minua somessa? Voit jakaa kirjoituksiani, jotta muutkin saavat niistä apua :).

Instagram

Facebook

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy