Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne
Yllättävä asia, joka voi pahentaa aknea
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Okei, tämä kirjoitus varmasti aiheuttaa keskustelua. Eikä tämä kosketa kaikkia aknen kanssa kamppailevia. Mutta aiheena hyvin tärkeä huomioida. Tällä kertaa haluan antaa sinulle muutaman asian mietittäväksi miksi tupakointi pahentaa aknea. Kerron taas hyvin tieteellisestä näkökulmasta enkä sano, että tupakointi on se syy miksi sinulla on akne, mutta se voi olla yksi aknea pahentavista tekijöistä. Tässä kirjoituksessa saat uusia näkökulmia mitä tupakointi tekee ihollesi.

Haluatko lähemmäs täydellistä ihoa jo viikossa? Lataa maksuton oppaani.

Tupakointi kuluttaa kehosta antioksidantteja. Antioksidantit ovat vapaiden radikaalien korjaavat tekijät. Esimerkki: vapaa radikaali (elektroni tai molekyyli, jolla on pariton elektroni) tulee ja vie toiselta molekyyliltä elektronin itselleen. Tällöin muun muassa kollageenista tulee hyödytön, kun se menee rikki. Kun annamme iholle / keholle antioksidantin se antaa vapaalle radikaalille yhden elektronin, jolloin se ei vie sitä esimerkiksi kollageenilta.

Tupakointi kuluttaa kehostamme näitä hyviä antioksidantteja. Antioksidantteja ovat C- ja E-vitamiini ja kasvikunnan A-vitamiini. Aknen hoidossa on tärkeää saada näitä vitamiineja sisäisesti, mutta myös ulkoisesti. Ja tupakointi tuhoaa niitä koko ajan.

Kun kehostamme häviää antioksidantteja se aiheuttaa tulehdustilan. Kehon tulehdukset vaikuttavat myös ihon tulehdukseen, toisin sanoen akneen. Mistä sitten saat lisää antioksidantteja? Ihon hoidossa tuotteista, jossa käytetään C- ja E-vitamiinia sekä beetakaroteenia, joka on kasvikunnan A-vitamiini. Ruokavaliossa esimerkiksi tumma suklaa (JEP!, muista kohtuus ja suklaa ei itse aiheuta aknea vaan suklaaseen lisätty sokeri ja/tai maito), mansikka ja mustikka, pinaatti.

Tästä aiheesta ei ole paljon tietolähteitä, mutta halusin jakaa sinulle kuitenkin nämä asiat. Kehon tila vaikuttaa myös akneen. Tupakointi tuo myös kasvojen iholle likaa ja muuta epämääräistä, joka näkyy tukkeumina ja ihomuutoksina. Joskus asiakkaat saattavat kysyä miksi heillä on suun ympärillä tai kauttaaltaan kasvoilla niin paljon mustapäitä ja syyn arvaa välillä helposti.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy