Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Mikroneulaus kotona, miksi en saa tuloksia?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Mitä on mikroneulaus?

Sattuuko se, onko siitä edes hyötyä? Mitkä voivat olla mikroneulauksen haitat? Tässä kirjoituksessa käsittelemme kotona tehtävää mikroneulausta. Käymme läpi millaisilla piikeillä sitä kannattaa tehdä, kuinka usein ja mitä sen jälkeen. Kerron myös miksi jotkut eivät saa siitä odottamiaan tuloksia.

Ennen kuin päästään asiaan niin kuuluthan jo sisäpiiriini? Sisäpiiriin liittyessäsi tulet saamaan ihonhoidon vinkit suoraan minulta sekä muistutuksen uusimmista blogikirjoituksesta. Liity mukaan oikealta "Liity sisäpiiriin".

Mikroneulaus on rulla, jossa on pieniä piikkejä

Mikroneulauksella tehdään ihoon paljon pieniä reikiä. Mikroneulaustelat ovat yleensä rullia, joissa piikin koko vaihtelee 0,1mm - 3,0mm. Näitä pikkuisia piikkejä rullan päässä on paljon. Rullalla käydään iho läpi kauttaaltaan. Riippuen piikkien pituudesta sen hyödyt vaihtelee. Kotineulaukseen suosittelen 0,1mm tai 0,25mm piikkejä. Varsinkin 1,0mm -3,0mm piikit ovat hoitola ja klinikka käyttöön. Näillä on mahdollista tehdä vahinkoa iholle, jos ei tiedä mitä tekee tai mikroneulaustela ei ole oikeanlainen. Myös näin pitkät piikit sattuvat paljon enemmän ja vaativat usein puudutteen.

Mitä hyötyä on kotineulauksesta?

Kotona tehtävän neulauksen idea on tehdä pieniä kanavia ihoon, josta tehokkaat hoitotuotteet pääsevät syvemmälle ihoon. Se siis tehostaa hoitotuotteidesi tehoa. Muista kuitenkin selvittää käykö ihonhoitotuotteesi neulauksen jälkeen käytettäväksi, sillä kaikkea emme halua ihoon vietäväksi syvemmälle. Neulaus on esimerkiksi todella hyvä pigmenttimuutoksiin jos vain hoitotuotteet ovat oikeanlaiset. Olen huomannut, että C-vitamiini käyttöä heti neulauksen jälkeen ei suositella reaktioiden takia. On totta, että C-vitaminiin kirvelee rikkonaisella iholla. Kuitenkaan se ei ole vaarallista ja saat enemmän C-vitamiinista irti neulauksen jälkeen. C-vitamiinia käytetään siis esimerkiksi juuri pigmentin hoitoon.

Kotona tehtävän neulauksen jälkeen suositellaan usein hyaluronihappoa. Se on erinomainen vaihtoehto. Se kosteuttaa ja tuo iholle sitä kautta heleyttä ja kimmoisuutta. Itse tykkään silti lisätä muitakin tehoaineita, jotka boostaavat ihoni kuntoa myös muuten. Riippuen siitä mitä haluan saavuttaa neulauksella, valitsen sen jälkeiset tuotteet sitä mukaa. Toinen hyvä vaihtoehto on peptidit, jotka kiinteyttävät ihoa.

Mitä hyötyä on klinikalla / hoitolassa tehdyllä neulauksella?

Ammattilaisen tekemän neulaus on tehokkaampaa. He käyttävät yleensä pidempiä piikkejä, jotka menevät syvemmälle ihoon. Tämä mekaaninen "ärsytys" saa ihossa kollageenin tuotannon nousemaan. Tämä taas tarkoittaa sitä, että ihostasi juonteet tasoittuvat, ihohuokoset supistuvat ja iho kiinteytyy. Neulauksella hoidetaan myös tehokkaasti arpia. Neulaus antaa iholle käskyn vapauttaa kasvutekijöitä ja tämä ajan kanssa tuottaa uutta tervettä ihoa, poistaen arven. Hoitolassa käytetään myös hyviä raaka-aineita neulauksen yhteydessä, jotta haluttua tulosta voidaan tehostaa. Nykyään hittihoidoksi on noussut botuliinin eli botoxin käyttö seerumissa. Tällöin ei tarvita edes niin pitkiä neuloja vaan keskitytään ihon pintaan. Se helpottaa mm. talin ja hien tuotantoa sekä silottaa hienoja juonteita.

Miksi en saa tuloksia kotineulauksesta?

Niin kuin aiemmin kerroin, kotona tehtävässä neulauksessa suosittelen lyhyitä piikkejä. Nämä piikit eivät yllä syvälle ihoon, jolloin kollageenin ja kasvutekijöiden tuotanto tehostuisi. Siksi esimerkiksi aknearpien hoito kotona neulaamalla ei tuota haluttua tulosta. Arpien neulauksessa on tärkeää, että piikki yltää koko arpikudoksen läpi eikä vaan kosketa sen pintaa.

Tämä sama pätee mihin tahansa, mitä haluat neulauksella hoitaa kotona. Sinulla tulee olla hyvät tuotteet, jotka tuovat sinulle tuloksia ja neulaus vain välineenä tehostamaan tuotteiden vaikutusta. Siksi useimmat eivät saa tuloksia sillä tuotteet eivät ole riittävän hyviä tai ne ovat vääränlaisia.

Sattuuko mikroneulaus?

Kotona tehtävä neulaus tuntuu alkuun ikävältä. Siihen kyllä tottuu. Jotkin alueet ovat herkempiä kuin toiset. Esimerkiksi itselläni dekoltee ja kaula ei tunnu pahalta, mutta otsan kohdalla rullailu tuntuu inhalta. Hoitolassa tehtävä neulaus on ikävän tuntuista. Kuitenkin hoidon alkuun iholle laitetaan puudutevoide. Siitäkin huolimatta neulaus voi tuntua hieman kivuliaalta.

Mitä haittaa neulauksesta voi olla?

Ammattilaisen tekemästä neulauksesta harvemmin on haittaa, sillä hoidon vasta-aiheet on selvitetty jo ennen hoidon aloittamista. Näiden vasta-aiheiden tunnistaminen kotona voi olla vaikeaa eikä sitä aina ymmärrä edes tarkistaa. Sen takia haittoja voivat olla esim. tulehduksen leviäminen (esim. tulee finnejä, herpes leviää), arvet jos käytetään huonolaatuista ja liian pitkäpiikkistä telaa, ihon tukkeutuminen epäpuhtauksista. Kaikki nämä on helppo välttää, kun hankkii mikroneulausrullan luotettavasta lähteestä, josta saat hoito-ohjeet sekä sterilointi-ohjeet rullalle. Ja kun käytät lyhyitä 0,1-0,25mm piikkejä.

Mikroneulaus on siis hyvä keino saada parempia tuloksia kotihoidossa. En suosittele käyttämään liian pitkiä neuloja, sillä voit saada vahinkoa aikaan sekä se sattuu, jolloin et välttämättä pysty edes käyttämään niitä. Hyvin tehty kotineulaus sekä sopivat tuotteet tuovat jo yön aikana tuloksia jos neulaat illalla.

Ei kun rullailemaan! Jos haluat vielä lisää vinkkejä rullan käyttöön niin olen tehnyt hyödyllisen videon sitä varten. Käy katsomassa video tästä.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy