Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihon ikääntyminen
Ensimmäiset juonteet kasvoilla, kuinka reagoida niihin?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Ensimmäinen ryppy! Se kieltämättä säikäyttää ja se on ok. Kukapa haluaisi luopua nuoresta ja kauniista ihosta? Onneksi sinun ei ole pakko. Ihon kunto kyllä muuttuu ikääntyessä, mutta halutessasi voit hidastaa muutosta. Tässä kirjoituksessa käydäänkin läpi kuinka voit reagoida ensijuonteen löydyttyä.

Seuraatko jo Beauty By Senjan instagram tiliä? Tässä esimerkiksi tietoa kuinka dermorollata kotona (auttaa myös juonteisiin).

Minne ensimmäinen juonne voi tulla?

Naisilla voi huomata yön jälkeen jos nukkuu kyljellään, että rintojen väliin jää pystyviiva. Tämä saattaa jonkin ajan päästä hävitä, mutta kertoo siitä että iho ei ole enää niin kimmoisa. Se ei siis palaudu yhtä nopeasti kuin ennen. Toisilla saattaa olla otsan alue, joka pistää ensin silmään. Voit huomata vaakajuonteen tai kulmien väliin ilmestyneet kaksi pysty viivaa. Otsalle voi tulla hyvinkin nuorena juonteita jos ilmehdit nostamalla kulmakarvojasi tai sinulla on huono näkö jonka takia nostat kulmia. Kulmien väliin tulevat sibelius juonteet taas voivat tulla jos kurtistat kulmia paljon esimerkiksi stressatessa. Nykymuotiin kuuluu hyvinkin nuorilla naisilla suupielien kohottaminen täyteaineella.

Milloin iho alkaa vanheta?

Iho alkaa menettää kimmoisuuttaan jo 23-25 vuotiaana. Onneksi ensi merkit ihon ikääntymisestä eivät ole radikaaleja muutoksia. Ne ovat yleensä pieniä ja tulee kuitenkin ajan kanssa. Moni huomaa ensimmäiset merkit vasta noin kolmekymppisenä ja varsinkin naiset jos valvovat öitä ja silmiin ilmestyy ryppyjä tai silmäpussit, jotka eivät laske nopeasti. Kaikkien iho ei näytä yhtä nopeasti ikääntymisen merkkejä. Kuitenkin työ ja elintavat vaikuttavat tähänkin asiaan. Jos esimerkiksi teet paljon ulkona töitä, olet hyvin altis auringon, ilmansaasteiden ja vaihtelevan sään haittavaikutuksille.

Miten minun tulisi toimia?

Juuri niin kuin itsestäsi parhaimmalta tuntuu! Älä koe pakotetta toimia, mutta jos haluat ennaltaehkäistä pahimmat juonteet aikuisiässä niin jatka lukemista.

Hoida ihoasi säännöllisesti. Pidä ihosi vahvana, jotta ihosi ei reagoi rasitteisiin niin voimakkaasti. Suojaa ihosi auringolta aina.

Voit aloittaa esimerkiksi ottamalla käyttöön yhden tuotteen, joka estää ikäätymistä. Kuitenkaan sinun ei tarvitse kaikista tujuinta ja kalleinta ryppyvoidetta vielä hankkia. Itse rakastan A-vitamiinivoiteita, sillä ne ovat tunnetusti juonteita silottavia. Kuitenkin ne myös vahvistavat ihoasi ja saattavat jo itsessään korjata UV-säteiden tuhoja. Ne käyvät kaikenikäisille, joten voit aloittaa sen käytön jo nuorena.

Ehdottomasti suojaa ihosi auringolta ja muilta säteiltä, joita saat esim. tietokoneesta, puhelimista, joistain lampuista. Olen työssäni nähnyt, kun aurinkoa on palvottu, mutta ihoa ei ole suojattu. Muutokset iholla ovat hurjia!

Voit myös kokeilla dermorollausta. Kotona tehtävä rullailu ei mekaanisesti tuota tulosta, vaan pääpointtina on tehokkaat tuotteet joita käytät neulauksen jälkeen. Hoitolassa tai klinikoilla tehtävät neulaukset auttavat juonteisiin itsessäänkin. Käytä neulauksen jälkeen seerumia ja hoitotuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu neulauksen jälkeen käytettäviksi. Niiden tarkoitus on päästä neulauksen seurauksena syvemmälle ihoon ja sitä kautta niiden vaikutus tehostuu. Älä kuitenkaan käytä dermorolleria jos sinulla on akne tai muuten finnejä kasvoilla. Tarkemmat ohjeet neulaukseen löydät yllämainitusta instagram videosta.

Kauneushoitolassa ja kauneusklinikoilla löytyy paljon eri hoitoja juonteiden korjaamiseksi ja häivyttämiseksi. Itse suosin aina ihon hoitamista ja sitten vasta täyteaineita. Näin varmistat, että pärjäät mahdollisimman vähällä täyteainemäärällä nyt ja jatkossa. Kuitenkin botuliinihoidot voivat olla hyvä ratkaisu jos esim. kurtistat tahattomasti kulmia. Näin saat lihakset rentoutumaan eikä ne jatkossa saa ihoa menemään ryppyyn yhtä voimakkaasti. Omasta hoitolastani kiinteyttäviä hoitoja on mm. valoimpulssi, peptidi- ja vitamiinien imeyttäminen ultraäänellä ja sairaanhoitajamme tekemä neulaushoito. Hoitojen tarkoituksena on aina saada iho tuottamaan lisää kollageenia ja elastiinia.

Huomasitko, että iho on kokonaisuus ja sitä tulee hoitaa monella tavalla? Ensijuonteisiin suosittelen siis:

  • auringolta suojautuminen
  • ihon vahvistaminen
  • dermorollaus
  • hoitolahoidot

Dermorollaus ohjevideoon pääset myös tästä.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy