Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Ethän tee tätä virhettä vartalon ihonhoidossa?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Olen viime aikoina törmännyt tähän ongelmaan asiakkaideni kohdalla, sekä kuullut samasta ongelmasta myös muiden asiakkailla. Se on ollut sisäänpäin kasvaneet karvat ja varsinkin ongelma päästä niistä eroon. Tämä hyvin yleinen vaiva esiintyy monesti bikinialueella sekä säärissä. Yleensä vieläpä karvanpoiston jälkeen oli se sitten tehty höylällä sheivaamalla tai vaikka sokeroinnilla. Yleinen ohje tämän vaivan hoitoon on kuorinta ja kosteutus. Tätä olen hokenut monille asiakkaillenikin. Mutta silti jokin tuntui menevän pieleen ja sisäänpäin kasvaneita karvoja tuli edelleen. Kysyin kouluttajaltani sekä kollegoilta neuvoa ja sain varmistuksen epäilylleni. Nyt aion jakaa tämän yksinkertaisen neuvon myös teille kaikille lukijoille. Jos olet kohdannut saman ongelman ja saat tästä apua, tule kertomaan siitä vaikka Instagramissani.

Miten yleensä neuvotaan hoitamaan ja ehkäisemään sisäänpäin kasvavia karvoja?

Niin kuin ylempänä mainitsin, ohjeistus on ollut yksinkertainen. Ihoa kehotetaan kuorimaan ja kosteuttamaan. Helppoa! Onhan se ja hyvä niin. Tämän muistaa suht hyvin tehdä säännöllisesti. Kuivaharjaus tai kuorinta aina suihkun yhteydessä. Rasvaus heti suihkun jälkeen. Miksi näin sitten ohjeistetaan? Varsinkin sokeroinnin, vahauksen tai epiloinnin jälkeen karvan laatu heikentyy. Se onkin positiivinen yllätys, kun karva ei enää kasva yhtä vahvana takaisin ja se saattaa vähentyä. Kuitenkin karva on nyt heikompaa, jolloin se ei jaksa välttämättä työntyä normaalisti ulos. Kuorimalla poistetaan kuona ihon pinnalta, joka olisi tukkeena karvan kasvulle. Kosteuttamalla pidetään iho pehmeänä eikä karvan kasvun eteen tule kuollutta iho solukkoa eli kuivaa ihoa.

Miksi näillä ohjeilla ei saada tulosta?

Vastaus on, että ohjeessa ei kerrota kuinka usein nämä asiat tulisi tehdä. Myönnän, että en ole aiemmin itsekään ymmärtänyt tätä asiakkaille kertoa. Varmaan johtuu siitä, että minullekin on jäänyt mielikuva kouluajoilta, että vartaloa voi kuoria joka päivä kuorintahanskoilla ja rasvausta voi toki tehdä joka päivä. Nyt viisaampana ymmärrän, että tulosten saaminen on kiinni kuorinnan ja rasvauksen suhteesta toisiinsa. Jos kuorimme ihoa liian rajusti liian usein ja rasvausta vain silloin kun jaksaa niin, iho ei tykkää. Liiallinen hankaaminen ärsyttää ihoa ja se alkaa puolustautua. Tämä puolustautuminen estää karvan normaalin kasvun ulos ihosta. Myös kuiva iho estää karvaa tulemasta ihon pinnalle normaalisti.

Miten siis alan saamaan tulosta?

Vähennä kuorintaa! Ja lisää ihon rasvausta. Moni kuorii ihoa suotta liian tiheään tahtiin. Jos kuorit joka suihkukerralla tai useamman kerran viikossa, jätä kuorinta ehdottomasti vähemmälle. Jos ihosi on kuiva, niin kuorinta auttaa poistamaan kuolleen solukon, mutta sitäkin tärkeämpää on ihon kosteutus, jotta sitä kuivuutta ei alkujaankaan syntyisi.

Nappaa bikinilinjan ihonhoitovinkit!

Helppo ohjeistus sisäänpäin kasvaneisiin karvoihin, mutta vaatii pientä lisäohjeistusta. Ajattele, että sinun työsi niiden hoitamisessa juuri helpottui, koska sinun ei tarvitse kuoria usein, riittää kun muistat kosteuttaa ihoa. Muista myös antaa iholle aikaa palautua, joten malttia tulosten odotteluun. Uskon, että kuukauden päästä tilanne alkaa olemaan jo parempi!

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy