Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Kuiva iho
Näillä avainasioilla hoidat atooppista ihoa
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Atooppinen iho on hankala ja välillä tuntuu, että sen hoitaminen on mahdoton tehtävä. Kesällä iho täydellinen, mutta kun syksy saapuu niin ihottumat löytävät tiensä iholle, joka paikkaa kutittaa ja osittain kirvelee, koska iho on rikki. Itselläni on atooppinen iho, joten ymmärrän nämä fiilikset täysin. Koska se vaatii jatkuvaa hoitamista, eikä muutama tehohoito tuo jatkuvaa apua.

Atooppista ihoa aiheuttaa ja pahentavat mm. stressi, geenit, alkoholi, maitotuotteet, kutittavat vaatemateriaalit kuten villa ja polyesteri.

Mitkä ovat atooppisen ihon hoitamisen avainasiat

Koska kuiva iho, ei pysty pitämään kosteutta samalla tavalla kuin normaali iho, on sitä kosteutettava. Mutta miten pääsisimme jatkuvasta kosteuttamisen tarpeesta lähemmäksi normaalia ja tervettä ihoa? Sellaista ihoa, joka ei pienestä sään muutoksesta tai ilmastoinnin vaikutuksesta alkaisi karheutumaan ja halkeilemaan. Tähän pisteeseen pääseminen ottaa hieman aikaa eikä ole ikuinen tila jos sen eteen ei tehdä jatkossakin töitä. Mahdollisuus parempaan ja terveeseen ihoon on sinussa, tarvitset vain muutamia keinoja, joilla autat ihoasi voimaan hyvin.

Lataa ilmainen Täydellinen iho viikossa opas

Miten hoitaa atooppista ihoa?

Tähän tarvitaan ihon vahvistusta, jolloin se ei ole herkkä muutoksille (esim. ilman kuivumiselle), ihon suojelemista sekä sen oman puolustusmekanismin tukemista ja kyllä myös kosteutusta.

  • Ihon vahvistaminen on tehnyt huiman eron omaan kuivaan ihooni. Aloitin A-vitamiinivoiteen käytön ja seuraavana talvena huomasin, ettei ihoni tunnu kiristävältä pesun jälkeen. A-vitamiini on erittäin tehokas ainesosa, joka tekee muutoksia ihosoluun. Se vahvistaa ihoa ja tekee siitä terveen. Kun iho on vahva, sen pinta ei mene helposti rikki, jolloin iho päästäisi kosteutta haihtumaan pois. Jos iho on rikki, sinne pääsee myös bakteereja, joka pahentaa tilannetta entisestään. Ihoa vahvistamalla et tarvitse niin paljon kosteusvoiteita, sillä iho osaa itse pitää kosteuden.

  • Atooppisen ihon suojeleminen on tärkeää. Emme halua ärsyttää ehkä jo rikkinäistä ihoa millään ylimääräisellä, kuten tuotteissa olevilla hajusteilla (huomioi myös pesuaineet), liian vahvoilla puhdistuksilla tai muilla lisäainesosilla. Liian voimakas puhdistus vie iholta sen suojaavan kerroksen, iho menettää pH-tasapainon ja liian kuuma vesi kuivattaa ihoa entisestään. Käytä siis mielellään viileää tai haaleaa vettä puhdistukseen. Koita myös välttää alueiden raapimista vaikka kutina olisi kova. Rikki menneeseen ihoon pääsee kaikkea ympäristöstä, joten antioksidanttien käyttö auttaa korjaamaan ympäristön tuomia ongelmia ihossa.

  • Varsinkin alussa ennen kuin iho on vahvistunut, tarvitsee iho myös lisäkosteutta. Kuivasta ihosta uupuu rasvahappoja, jotka pitävät kosteuden ihossa. Voit joko lisätä kosteutta ja sitoa sen ihoon sen mukaisilla ainesosilla kuten glyseroli tai lisätä rasvahappoja, jotka pitävät kosteuden ihossa. Vesi ei itsessään kuivata ihoa, joten suihkun jälkeen ihon kosteustasapaino on normaali. Tämä kosteus on hyvä sitoa ihoon voiteella, joka sitoo kosteuden siihen tai estää sitä haihtumasta (esim. hyvin rasvainen paksu voide ei päästä kosteutta pois).

Vaikka sinulla ei olisi atooppinen iho, voi se joskus olla silti kuiva ja ikääntyessä iho väkisin kuivuu. Kasvojenkin iho kuivuu talvisin monella. Nämä keinot auttavat varmasti ehkäisemään ihon kuivumista. Kuivan ihon hoidossa helpointa on kehittää hoitorutiini, jolla saat ylläpidettyä ihon kuntoa lähes huomaamatta.

Tarvitsetko apua ihosi oikeanlaisessa hoitamisessa? Varaa etäkonsultaatio niin autan sinua saavuttamaan unelmiesi ihon.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy