Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Akne ihonhoito
Onko aknesta eroon pääseminen mahdotonta? Osa 2
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.
Jatketaan haastattelua Laurenin kanssa aknesta. Tässä kirjoituksessa käymme läpi
Kuinka puhdistaa kasvot aamuisin?
Miten hoitaa akneihoa lääkekuurin aikana esim. Roaccutan?

Ensimmäisen osan haastattelusta pääset lukemaan tästä

On olemassa eri mielipiteitä kannattaako kasvoja pestä aamuisin. Riittääkö pelkkä kasvovesi entä akneiholle? 


  • Jos ihosi on normaali eikä siinä esiinny aknea, voit aamuisin käyttää vettä tai kasvovettä ihon puhdistukseen. Tämä siksi, että yön aikana iho vapauttaa kosteuttavia tekijöitä, joita tulisi suojella. Akneiholla me kuitenkin halutaan eliminoida huokosen rasvaista talia, jossa on bakteereja. Siksi akneiholle on suotavaa pestä kasvot kahdesti päivässä. 

Jos joku on Roaccutan kuurilla tai muulla lääkärin määräämällä lääkekuurilla akneen, mitkä ovat hänen tärkeimmät ihonhoitorutiinit kotona? Yleensä lääkäri on määrännyt käytettäväksi kosteusvoidetta reseptillä. 


  • Aihe on hankala, mutta aion kertoa oman näkökantani ja kokemukseni työvuosilta ei lääkinnällisenä ammattilaisena. 

  Kun lääkäri määrää esim. Roaccutanin ja sen lisäksi voidetta, heidän päätarkoitus voiteella on saada iho tuntumaan siedettävämmältä lääkekuurin aikana. 

   Mitä yritän sanoa on, että monet lääkärit joita olen vuosia kouluttanut, dermatologeista plastiikka kirurgeihin, ovat olleet yllättyneitä meidän tiedon määrästä tuotteisiin, niiden resepteihin ja ainesosiin. Sekä siitä, että tiedämme mitä nämä ainesosat tekevät ihossamme ja sitä kautta he ovat ymmärtäneet miksi saamamme tulokset aknen hoidossa ovat niin tärkeitä. 

   Ainoa keino saada parhaimmat tulokset aknen hoidossa Roaccutanilla olisi, että kehittäisimme yhteistyötä ihonhoidon ammattilaisten ja lääkäreiden välillä. 


Nämä ovat tärkeimmät tuotteet mitä kannattaa harkita lääkekuurin aikana:


  • Puhdistustuote, joka sisältää antibakteerisia ainesosia kuten Environ Sebuwash Gel Cleanser


  • Kasvovesi joka auttaa kosteusvoiteen aktiivisia ainesosia menemään paremmin ihoon. Kasvovesi tasapainottaa ihon pH:n, mutta myös auttaa tuotteita pääsemään syvemmälle ihoon. Environ Moisturising Toner (Skin EssentiA-linja) 


  • A-vitamiini, se tärkein. Käytetään aamuin illoin. Haluamme heti antaa iholle ison määrän a-vitamiinia, jota saat esimerkiksi vitamiini A, C, E body Oil:sta tai jopa tehokkaammasta Body Oil:sta. Nämä öljyt eivät tee aknea pahemmaksi sillä sen molekyylit ovat kevyitä, jolloin ne pääsevät läpäisemään ihon helposti. Se myöskin auttaa sitomaan liiallista rasvaisuutta. 


Yllä mainitut tuotteet ovat se mistä lähdetään liikkeelle. Myöhemmin rutiiniin voidaan lisätä vaikka Colostrum Gel ja retinoli seerumit. 


Kauneushoitolassa voidaan aknea hoitaa Cool Peel kuorinnoilla kotihoidon lisänä, mutta ei lääkekuurin aikana. 

Kuten Lauren jo kertoi, tarvitset vain kolme tuotetta saadaksesi aknen hoitamisen kotona hyvään vauhtiin. Lääkekuurin aikana iho kuivuu paljon, jolloin saatamme joutua käyttämään hieman eri tuotteita kuin normaalioloissa. Siksi kannattaa olla yhteydessä ihonhoidonammattilaiseen sitä mukaa, kun ihosi muuttuu. Eli aloitettuasi mahdollisen lääkekuurin sekä viimeistään sen lopettamisen jälkeen. Sekä jonkin ajan päästä kuurin loppumisesta.

Kotihoito on äärimmäisen tärkeä osa ihosi hoitamista. Se auttaa ja ylläpitää tehokkaampien hoitojen ja lääkekuurien tuloksia. Ja tiedän, että sinulta löytyy motivaatiota ihosi hoitamiseen!

Ensi kirjoituksessa käymme viimeisen osan haastattelusta Laurenin kanssa. Käsittelemme aiheita:

Miksi A-vitamiini on niin tehokas epäpuhtauksia finnejä vastaan?

Voinko hoitaa aknearpia samalla kun hoidan aknea pois?

Liity mukaan sisäpiiriin oikealta alareunasta, jotta sinulta ei mene seuraava kirjoitus ohi ja saat varmasti kaikki vinkit ihonhoitoon.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy