Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Ihonhoito
Minkälainen kuorinta minulle sopii? Mitä en halua käyttää?
3.21.2024 10:05
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Huomaatko, että ihosi punoittaa kovasti kuorinnan jälkeen?

Ihon punoittamisen takia moni jättää kuorinnan pois kokonaan. Tämä ei ehkä ole paras idea sillä, ihollasi on kuollutta ihosolukkoa (varsinkin kuiva ihoiset!), joka on edessä. Tämän huomaa silloin kuin kosteutus ei tunnu auttavan tai et saa kaikkea tehoa irti tuotteistasi.

Jos taas sinulla onkin epäpuhdas iho tai kenties jopa akne, niin kuorinta on hyvä muistaa! Epäpuhdas iho tukkiutuu jo valmiiksi helposti, joten tietysti emme halua antaa iholle enempää syitä tuottaa epäpuhtauksia. Kuorinta voi myös liottaa ihohuokosten tukkeumia, jolloin saatat säästyä isoimmilta finneiltä.

Oletko noin 35v. + ja ihosi punoittaa herkästi? Näetkö nenän pielissä tai poskilla pieniä verisuonia?

Jos vastasit kyllä, niin sinulla voi olla couperosa. Couperosa tarkoittaa iholla näkyviä pieniä verisuonia, jotka eivät lähde pois. Tällöin iho on vieläkin herkempi punoittamaan kuorinnan jälkeen. Olen tehnyt sinua varten IGTV-videon. Videossa käydään läpi millaista kuorintaa ET halua käyttää. Käy siis katsomassa se Beauty By Senjan instagramista.

Kuorintoja on monenlaisia, tässä 3 eri vaihtoehtoa
  • Happokuorinnat AHA, BHA, PHA
  • Rakeiset kuorinnat
  • Entsymaattiset kuorinnat

AHA, BHA, PHA kuorinnat

ovat happokuorintoja. Itse suosin näitä sillä ne ovat tehokkaita ja auttavat esim. pigmenttiin, solujen uusimiseen tai ihon kirkastamiseen. Kuorinnan annetaan vaikuttaa hetki iholla, jonka jälkeen se yleensä pestään pois. Sopii mille vain iholle, mutta herkimmälle iholle valitse tarkkaan mitä happoa käytät ja mikä sen on tarkoitus iholle tehdä.

AHA-hapot saadaan yleensä luonnosta. Niitä voivat olla maito-, hedelmä- manteli- tai glykoolihappo. Happotyypistä riippuen käy kaikille ihotyypeille.

Yleisin BHA-happo on salisyylihappo. Käytetään paljon aknen hoidossa, sillä vähentää tulehdusta ja hajottaa epäpuhtauksia ihohuokosissa.

PHA-happo on isomolekyylinen happo, jonka takia se ei läpäise ihoa niin tehokkaasti kuin AHA-happo. Sen takia se sopii herkälle iholle.

Rakeiset kuorinnat

Se perinteisin, jota varmasti moni on käyttänyt tai tehnyt itse kotona esim. sokerista ja hunajasta. Tässä kuorinnassa on kiteitä joita pyörittämällä iholla se irrottaa kuollutta solukkoa. Tätä suosittelen nykyään vain nuorelle, aknelle tai tosi rasvaiselle ja paksulle iholle. Liiallinen mekaaninen hankaus ei ole hyväksi iholle. Mutta näillekin ihoille löytyy vaihtoehtoja, jotka eivät hankaa.

Entsymaattiset kuorinnat

Entsyymikuorinta on hellävarainen vaihtoehto. Sen annetaan vaikuttaa iholla hetki, jonka jälkeen pestään pois. Yleensä hellävaraisempi kuin happokuorinta, mutta kuorinta saattaa sisältää esim. hedelmähappoa (eli AHA-happoa). Sopii kaikille ihoille, mutta hyvä vaihtoehto varsinkin kuivalle, normaalille ja sekaiholle.

Kuorintaa valitessa kannattaa kääntyä ihonhoidon ammattilaisen puoleen. Kuten sanoin, kuorintoja on paljon. Ja niistä on hyvä löytää juuri omalle iholle sopivin vaihtoehto, jotta mahdolliset punoitukset ja reaktiot jäävät mahdollisimman pieniksi. Seuraavan kerran, kun menet ostamaan kuorintaa niin tarkastele ihoasi ilman meikkiä. Näkyykö siinä epäpuhtauksia? Entäs pigmenttiä, kuivuutta vai onko ihosi ohentunut iän myötä? Etsi tuotteiden selosteista mitä ne lupaavat iholle tehdä. Ota sellainen tuote, jonka lupaamat hyödyt auttaisivat ihostasi löytämiä ominaisuuksia.

IGTV- videoon " Tätä kuorintaa ET halua käyttää couperosaan" pääset tästä.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy